Stojačić nezadovoljan i uprkos pobedi: "Nije ovo put kako treba da igramo, možda je i dobar poraz od Kine..."

S. L.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Basketaš kaže da mogu i moraju mnogo bolje

Foto: David GRAY / AFP / Profimedia

Uspela je basketaška reprezentacija Srbije da preživi u trećem kolu Holandiju i slavi sa 21:19, te tako upiše drugu pobedu. Oni su došli do trijumfa tako što je Strahinja Stojačić postigao nestvaran koš u poslednjim sekundama.

Dosta sreće je imao "Brka" iz Novog Sada u tom poslednjem napadu, a posle meča ni sam nije bio zadovoljan igrom.

On ističe da Srbije ne igra kako treba.

- Važna pobeda svakako, ali loša dva meča za nas. Ne igramo na nivou kako smo želeli i kako smo se pripremili, nenormalno je bitna pobeda za samopouzdanje i za dalji tok takmičenja, ali... Nije kao da precenjujemo sebe, ali ovo nije put kako treba da igramo i kuda treba da idemo.

Kao jedan od razloga navodi i to što je u kontra ritmu.

- Ja sam u kontra ritmu skroz, a jedan od igrača koji treba da vuče, oni su isto. Povukli su ostali i bez mog učinka su dobili ovaj meč i srećna trojka na kraju.

Srbija je iznenađujuće poražena od Kine u drugom kolu, iako su u prvom savladali Amerikance.

- Generalno je delovalo kao šamar realnosti, jer stvarno smo odigrali perfektan meč protiv Amerikanac i nije realan rezultat 22:14, odigrali smo bez greške. Posle 24 sata kontra, posle perfekcije, onda smo izgubili i ništa nismo ispoštovali. Možda je dobro što se desilo, sećam se kako smo pobedili sve tri u Tokiju, nadam se da smo mi to izgubili i da više nećemo.

Mihailo Vasić je igrao sa zavojem na nosu, jer je doživeo frakturu.

- Tražimo masku, frakturu nosa ima, ali koliko sam razumeo neka od košarkašica će poslati danas. Nije toliko strašno, mala fraktura, da je ozbiljnije mi bi se zapitali da li treba ili ne, insitirao je da igra. On je momak koji će stati samo ako ne može.

Stojačić je heroj ove pobede.

- Jako btina trojka, ali ovo nije kao što smo se dogovorili. Ostala je lopta u rukama, ali je ušla, nek pogodimo još tri takve i nismo zadovoljni, ali svaka čast. Moramo bolje.

U idućem meču će igrati protiv Francuza.

- Francuzi... Nismo pričali o njima, imaju 2:0, igraju dobro, idemo na pobedu i da pokažemo posle dve loše partije.

(Telegraf.rs)