"Nije njemu stalo, veruj mi...": Nikad luđe izjave Bogdana o Jokiću i tripl-dablu, zlatu i rekordu

S. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Kapiten još jednom oduševio

Foto: Nikola Tomić

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je sa 107:66, i +41, savladala selekciju Portorika. 

Posle meča u Lilu, svoje utiske je izneo kapiten reprezentacije Bogdan Bogdanović. On je na početku analizirao meč.

- Dobra energija, dobar timski rad i trud. Zadovoljan sam kako smo igrali. Odgovorili smo na tu neku lošiju partiju. Mislim da smo lošije odigrali protiv Amerike i drago mi je da imamo to timsko samopouzdanje.

O Južnom Sudanu

Sledeći meč Srbija igra protiv Južnog Sudana.

- Mi svakako treba da gledamo sebe, da uđemo ozbiljno u taj meč. Oni su nezgodan protivnik. Imali su dobar pripremni period i dugo su zajedno, dugo se spremaju, igraju sa dosta dobrom energijom i sigurno su zahtevan protivnik,. ne treba nikoga olako shvatiti na ovom trurniru. Da se odmorimo, regenerišemo i....ništa pametno nisam rekao - našalio se na kraju Bogdan.

Bogdan je otkrio i kako su košarkaši ispratili zlato u streljaštvu.

- Neki su pratili, neki su radili terapije. Čulo se jako u selu urlik kada su upucali zlato. Nemamo svi u sobama televizor, pa smo gledali na vide bimu košarkašice i nas.

O košarkašicama

- One nas motivišu. Moram da priznam da su vrednije i imaju tu pozitivnu energiju i daju nam energiju. Družimo se. Svaka im čast, one su se kvalifikovale, a sa Španijom igraju za prvo mesto. Čestitamo im, družimo se večeras ponovo i rezimiraju utiske.

O Nikoli Jokiću

Na meču sa Portorikom jajnu partiju prikazao je Nikola Jokić, koji je na ovom meču mogao da ispiše istoriju pošto je stao na korak od tripl dabla sa 14 poena, 15 skokova i 9 asistencija. Novinari su pitali Bogdanovića da li su znali da može da ispiše istroiju kao četvrti košarkaš koji je uspeo da upiše tripl-dabl na Olimpijskim igrama, ali i to, koliko je Jokiću stalo .

- Neko je urlikao sa tribina, a nismo znali. Videli smo da igra dobro. Nije ni njemu stalo do tripl-dabla, veruj mi - rekao je Bogdan kroz osmeh.

(Telegraf.rs)