Španci našli mane Novaku posle pobede: “Frustriran je, žalio se, nije igrao najbolje”

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.

U trećem kolu, uz određene poteškoće, savladao je Novak Nemca Dominika Kepfera za otprilike sat i po igre, rezultatom 7:5, 6:3

Foto: Tanjug / AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković će se suočiti sa Stefanosom Cicipasom u četvrtfinalu Olimpijskih igara, i tako pokušati da izbori prolaz u polufinale i time sebi osigura šansu za medalju.

U trećem kolu, uz određene poteškoće, savladao je Novak Nemca Dominika Kepfera za otprilike sat i po igre, rezultatom 7:5, 6:3.

Namučio ga je Nemac više od Nadala u prethodnom kolu, ali je i pored toga Novak uspevao da izađe na kraj i osvoji one najbitnije poene. Ipak, i uprkos pobedi, Đoković se našao na meti kritika.

O manama srpskog tenisera, pisao je španski portal "Punto de break", koji je istakao da je Novak bio "ljut i frustriran"...

Ipak, po onome viđenom, nije bilo baš tako, osim u jednom trenutku kada je povikao na svoj tim. Osim toga, nije bilo reakcija i rasprava sa publikom, ali to nije sprečilo Špance da nađu mane Novaku.

U izveštaju se dalje navodi: "Frustrirani prvi nosilac u Parizu se žalio na terenu, ali je bio fokusiran na vođstvo.

Potom su prokomentarisali i drugi set...

- Razgovor između Novaka i njegovog tima je potrajao, ali je u drugom setu bio opušteniji jer je imao kontrolu - naveli su Španci, da bi potom naveli i između ostalog sledeće:

- Iako nije igrao najbolje, što se moglo videti po njegovom govoru tela, ostvario je pobedu i sada će igrati protiv Cicipasa - navodi se između ostalog u tekstu.

Inače, Đoković je postao prvi teniser u istoriji koji je na četvoro Olimpijskih igara došao bar do četvrtfinala.

(Telegraf.rs)