"Ne bih o onima koji se ne razumeju u sport": Selektor objasnio zašto je Srbin odustao od trke u polufinalu OI

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

On kaže da ne bi komentarisao ljude koji se ne razumeju u ovaj sport

Foto: Printskrin / X

Srpski veslači u "dubl skulu" Nikolaj Pimenov i Martin Mačković nisu uspeli da odu u finale Olimpijskih igara u Parizu, pošto su takmičenje u polufinalu završili na četvrtom mestu, samo jednom ispod onoga što je bilo potrebno! Nakon njihove trke se digla i velika prašina zbog načina na koji se isti završila.

Naime, kako se moglo videti u trci, Pimenov je u samo jednom momentu odlučio da odustane, pustio je svoja vesla i nije bilo moguće da se srpski veslači vrate u ovu trku.

Prvobitno nikom nije bilo jasno šta se dešava, potom se oglasila i tetka Martina Mačkovića, koja je oštro osudila ovakav potez.

Sada se oglasio i selektor Nikola Stojić za MozzartSport, koji je objasnio šta se desilo.

- Najpre bih da im čestitam kako su junački došli u situaciju da se bore za finale i malo im je nedostajalo, a imali su fantastično jaku konkurenciju, od osvajača medalja u Tokiju, prvaka Evrope, vicešampiona sveta... - počeo je Stojić, koji se osvrnuo na dešavanja iz trke.

- Nije niko odustao od trke, ali se desilo nešto što ne bi smelo. Momci nisu ostali usaglašeni u trci, razišli su se, faktički su se sudarali, ne mislim fizički, naravno. Martina je malo povukao finiš, a u suštini, mogli su mirno da privedu trku kraju, jer ih Rumuni ne bi stigli. To vam je kao kada fudbaler izađe sam pred prazan gol na pet metara i promaši. Ko je tu sad kriv, zašto se to dogodilo... Moja je odgovornost kao trenera. A što se tiče komentara sa društvenih mreža, stvarno ne bih komentarisao priče osoba koje se ne razumeju u ovaj sport - zaključio je Stojić.

(Telegraf.rs)