"Bio je uništen, svi smo mu govorili da to ne radi, ali..." Da li je ovo najveći bol u Đokovićevoj karijeri?

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Osvrnuo se Troicki na te OI u Tokiju koje su rak-rana za Noleta

Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki dao je jedan opširan intervju za magazin "Clay" u kom je otkrio posledice jednog od najvećih bolova Novaka Đokovića na terenu!

U pitanju su Olimpijske ige u Tokiju pre tri godine, na kojima je Viktor takođe bio, dok je i sada sa Đokovićem u Parizu gde Nole juri zlato.

- Fizički i psihički, Novak je uništen tada u Tokiju. Fizički nije mogao više ništa da radi. Emotivno je nastradao posle meča sa Aleksandrom Zverevom - rekao je Troicki koji se osvrnuo na to što Nole nije igrao meč za bronzu u mešovitom dublu sa Ninom Stojanović:

- Naravno da je Nina bila razočarana. Igranje mešovitog dubla je bila greška iz koje je Novak naučio. Ne možemo ništa da promenimo. Naravno da je bila razočarana, ali nisam je mnogo viđao. Bio sam tamo sa momcima, ne sa devojkama. Potpuno razumem i ovo je ponekad deo igre. Teško je.

Na pitanje šta je naučio iz svog neuspeha u Tokiju, Troicki je rekao:

Bilo je to veliko iskustvo za njega, znate, 6:1, 2:1 uz prekid, protiv Zvereva u polufinalu. Sve ide dobro, sve. Ali on je takođe čovek. Zverev je počeo da igra bolje. Počeo je da oseća mali pritisak i to ga je na kraju koštalo meča. Osvojio je toliko velikih titula, ali je ovo bio prvi put da je osetio da je cilj tu, tako blizu. Mislim da je ovde u Parizu opušteniji, više fokusiran na stvari koje treba da uradi. Pogrešio je i igrajući mešoviti dubl. Mislim da je i on izgubio energiju igrajući mešoviti dubl bez razloga. Tamo je bilo izuzetno vruće, a ovde je fokusiran samo na titulu u singlu i čini sve da to i ostvari. Ovde ima porodicu sa njim, deca su sa njim. Tako da mislim da se ovde psihički bolje oseća i to mu je u ovom trenutku najvažnije.

Priznao je Troicki da niko u srpskom timu nije želeo da on igra u mešovitom dublu.

Pa to je jedna od mnogih grešaka iz kojih je naučio. On je ovakav. Ponekad je tvrdoglav. Čak i ako mu svi kažu da ne treba da igraš, ako on misli da treba da igra, uradiće to. I pokušaće da dokaže da svi nisu u pravu. I bio je blizu. Bio je blizu.

(Telegraf.rs)