Kolaković brutalno iskren posle debakla odbojkaša Srbije: "Ovo nije uragan, nije bilo kvaliteta u našoj igri"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostaje duel sa Kanadom...

Foto: MN PRess

Za razliku od odbojkašica, odbojkašima Srbije ne ide najbolje u Parizu, pa je tako nakon Francuske i Slovenija uzela skalp našem timu. Ovog puta je upisan maksimalan poraz i izgledi za prolazak dalje su sada daleko manji.

Selektor našeg tima Igor Kolaković svestan je da je ovo vrlo težak poraz za tim.

- Dosta bolan poraz, dnije nam prijao ovaj poraz od Slovenije, ne samo zbog rezultata, nego i što mislim da koliko god je razlika bila očigledna u kvalitetu negde smo mislili da možemo da im pariramo i napravimo iznenađenje. U tom drugom setu smo imali inicijativu, mislim da smo i dosta dobro kontrolisali meč i onda u jednom trenutku smo zakočili i nismo našli rešenje za taj deo meča. To je poljuljalo kompletno samopouzdanje i za taj deo seta i nastavak i u nastavku nismo probali energetski da se vratimo.

Nada se da će meč sa Kanadom biti odlučujući za prolazak u nokaut fazu.

- Utakmica sa Kanadom nadamo se da će biti odlučujuća za prolaz u četvrtfinale, tako da tu ne treba posebna velika priprema. Moramo da zaboravimo utakmicu sa Slovenijom kao što smo zaboravili utakmicu sa Francuskom.

Sekektor je bio i iskren istakavši da je falilo kvaliteta protiv Slovenije.

- Mislim da je nedostajalo kvaliteta, kada nema kvaliteta u odnosu protivnika verovatno možemo da pričamo o energiji. Ovo je šahovska partija, ovo nije uragan pa da se samo energijom može pobediti, mora i kvalitetom. Mi smo i u prvom setu izgubili tri poena zaredom na egalu i tu zakočili. Žao mi je jer su očekivanja bila znatno veća, ali šta je tu je, moramo dalje - zaključio je Kolaković.

(Telegraf.rs)