"Idemo na meč sa Kanadom kao da je borba za život i smrt": Odbojkaši Srbije "naoštreni" za 1/4 finale OI

D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubeldjiv poraz od Slovenije kao motivacija...

Foto: Tanjug/AP

Odbojkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je poražena od ekipe Slovenije sa 3:0 (25:21, 25:19, 25:19) u meču drugog kola grupe A na Olimpijskim igrama u Parizu.

Posle drugog poraza na odbojkaškom turniru reprezentativac Srbije Vuk Todorović je istakao.

- Prvu utakmicu protiv Francuske smo dosta bolje odigrali nego danas. Svi momci koji su bili na terenu su dali maksimum. Ali, jednostavno nešto nije išlo. Ekipa Slovenije nas je nadigrala u svakom elementu, od servisa do prijema i napada. Ne mogu da kažem ništa. Čestitam im na pobedi.

- Nama ostaje jedino da što pre ovo zabravimo, da se okrenemo utakmici protiv Kanade, to nam je poslednja utakmica i ta utakmica će odlučiti o plasmanu. Na nama je da se što bolje pripremimo i da pobedimo.

O tome, šta je moglo bolje, Todorović kaže:

- Teško je sada reći. Treba da se analizira, da se vidi šta smo grešili. kao da smo energetski pali. Pre svega, servis i prijem. ta dva elementa najiše odvajaju ekipu. Tu smo bili slabiji. Da smo bolje servirali, imali bismo bolji rezultat. Ekipa Slovenije nas je nadigrala i pokrećemo se tom meču.

Potom, Todorović je istakao da je ceo tim motivisan za prolaz dalje i odlučujući meč sa Kanadom.

- Ovo treba da zaboravimo, da se fizićčki oporavimo. Na stručnom štabu ostaje da pripremi taktiku. Mi da energetski uđemo maksimalno, kao da je za "život i smrt" borba. ta utakmica, ili nas šalje kući ili nas šalje u četvrtfinale, a mi svi želimo prolaz u četvrtfinale, a mi svi to želimo. Nismo došli da ispadnemo u grupi i svako od nas će dati sve od sebe - zaključio je reprezentativac Srbije.

(Telegraf.rs)