Najveća nada Srbije nam otkriva kako je plivati pored "novog Felpsa" srpskog porekla: "Verujem u finale OI"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Andrej Barna se nada da će u polufinalu ostvariti bolje vreme, dovoljno da se nađe među osam najboljih

Foto: Tanjug/AP, Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

Srpski plivači uspeli su da se domognu polufinala na Olimpijskim igrama i već sada da naprave sjajan rezultat, time što su se u paklenoj konkurenciji na 100 metara kraul plasirali među 16 najboljih na svetu.

Velimir Stjepanović i Andrej Barna će tako u polufinalu braniti boje Srbije i pokušaće da se domognu i finala, rame uz rame sa možda i najvećom plivačkom zvezdom trenutno - 19. godišnjim Davidom Popovićijem, koji je takođe u polufinalu u ovoj konkurenciji.

Stjepanović je u razgovoru za naš portal rekao da se nada najboljem rezultatu, što bi moglo da donese i finale, a ambiciju o finalu ne krije i Andrej Barna.

On nije bio preterano zadovoljan rezultatom, a nada se da će u polufinalnoj trci od 20.30 ispraviti neke greške koje je napravio.

- Rezultat baš i nije bio najbolji, ali bitno je da sam prošao u polufinale, to mi je bio cilj. Večeras imam stazu, nova šansa da se poprave neke stvari koje sam izbrljao malo jutros. Malo sam imao preveliku tremu, prva individualna trka, ali biće bolje večeras, verujem u to - rekao nam je srpski plivač.

Barna je plivao u devetoj grupi u kvalifikacijama, istoj onoj u kojoj je bio i David Popovići, jedna od najvećih zvezdi plivanja na Olimpijskim igrama, rumunski reprezentativac srpskog porekla. Pitali smo ga kako je bilo plivati na nekoliko metara od "novog Felpsa".

David Popovići u kvalifikacijama, dve staze iznad njega je Andrej Barna; Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

- Pa dugo već, tri - četiri godine se on i ja takmičimo na velikim takmičenjima. Uvek je nezgdan na tih poslednjih 50 metara. Sad je između nas bio Amerikanac, pa nisam mogao da vidim kako je i ko gde bio u trci. Ali dobro je bilo 7 - 9 on, 8 - 2 - 3, ja i Amer, tako da biti dobra trka večeras.

Barna veruje da može da se domogne i finala, a onda je sve moguće.

- Da se uguram u to 8. mesto, to bi bio moj cilj. Da se popnem dva mesta, mislim da mi devet stotinki beži osmo mesto trenutno, nešto tako. Tako da postoji šansa - zaključio je Andrej Barna, koji je morao da rasplivava dodatno nakon trke i odmah je otišao da se priprema za finale, koje je, podsetmo, na programu od 20.30 večeras.

(Telegraf.rs)