Strahinja Rašović razočaran posle bruke vaterpolista: "Sve nas je sramota, kad krene nizbrdo..."

S. J.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Gotovo ništa nije išlo našim vaterpolistima

Foto: Tanjug/AP

Vaterpolo reprezentacija Srbije doživela je pravi debakl na Olimpijskim igrama, pošto je poražena od Australije u drugom kolu sa 8:3.

Gotovo ništa nije išlo našim vaterpolistima, što su protivnoici iskoritili, a utiske nakon poraza izneo je reprezentativac naše zemlje Strahinja Rašović.

- Nije tragedija. Sve nas je malo i sramota ove razlike koju je Australija napravila. Jednostavno, napad nam nije funkcionisao, odbrana je bila dobra. Mi smo za prvu četvrtinu primili jedan gol, poluvreme tri, ili četiri. Zaista, imali mso i puno blokova, u napadu se uvukla neka nesigurnost. Njihov golman je branio sjajno, to moram da kažem, i nismo mogli da pronađemo put dfo gola. Oni su to postepeno koristili, sticali sigurnost i pobedili. Stekli osetnu prednost u trećoj četvrtini, pokušali smo da stignemo, ali nismo uspeli. Nismo mogli da savladamo njihovog golmana, njihovu odbranu, i to je bio rezultat kraja - počeo je Rašović.

Kada krene loše...

- To kad krene nizbrdo, onda sve krene nizbrdo. I lopta, i šut, i odbrana, i sve živo... To je tako u sportu. Nije prvi put da doživljavam to, malo ređe u reprezentaciji, više na klupskom nivou, ali to je tako kada se jednostvano uvuče to nešto, i vi se borite protiv toga, ali ako taj dan ne ide, ne ide. Bitno je da dignemo glavu gore. To je najbitnije, kao što sam i vama malo pre rekao, ovo je tek drugo kolo na Olimpijskim igrama, i poučen ranijim iskustvom iz Tokija, bilo je i pobeda i poraza u grupi. I pre Tokija, u Riju... Tek je drugo kolo, na Olimpijskim igrama. Ja stvarno verujem u nas, u moje drugove iz reprezentacije, i imamo još tri jako bitne utakmice u grupi. Najbitnije je da se domognemo tog četvrtfinala, i to je glavni cilj. Kroz grupu da podižemo formu, i da tražimo našu igru.

Treba se mentalno izdići...

- To je ono najteže. Mentalno se treba izdići i spremiti. Iz ovog poraza treba ustati, i krenuti dalje. Tu ćemo pokazati našu snagu, nigde drugde... Jednostavno tu... Ovo je glava, ova utakmica danas je glava... Nismo mi promašili napade jer ne znamo da šutnemo, nego jednostavno ta neka nesigurnost se uvukla. Njihov golman je branio, izgubili smo na samopouzdanju, ali vratićemo, u to sam siguran - podvukao je Rašović.

U narednom kolu, Delfini će igrati protiv Španije.

(Telegraf.rs)