Gvideti siguran: "Važno je da smo uzeli tri boda, Ameri igraju odlično"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oprezan je pred naredni meč...

Foto: Sara Esposito/IPA Sport / ipa-ag / imago sportfotodienst / Profimedia

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uspela je da savlada Francuskinje, a nakon meča je za srpske medije je na engleskom govorio selektor Đovani Gvideti.

Selektor je rekao kako je bio spor početak, ali da je ekipa uspela da ostane istrajna i na kraju da slavi.

- Bio je spor početak, ali onda se ekipa podigla. 3:0 nikad nije lako i mislim da nismo bili opušteni koliko bi trebalo. I nismo se pokazali verovatno, ali mislim da smo kao u prvom meču uzeli tri boda, a onda moramo da čekamo naredna dva meča - rekao je Gvideti.

Smatra da Olimpijske igre nisu vreme ni mesto da se prilika daje bilo kome, već da minute dobiju samo oni koji imaju poverenje trenera za dati trenutak.

- Nisam dao šansu nikome nije vreme da dam na teren šansu bilo kome. Verujem da su igrači koji mogu da učine tim da igra bolje, i oni zaslužuju da počnu, ali na klupi imam sjajne igrače koji će takođe biti spremni da pomognu. Način kako treniramo celo leto, u suštini kombinujemo sa igračima, jer imamo dosta igrača na visokom nivou i danas nisam morao da menjam mnogo igrača, ali verujem da ćemo od sledećeg meča verovatno morati da napravimo neke zamene. Vidite danas Sjedinjene Države i Turska, dobili su meč sa dosta izmena. Tako da je to dug turnir, potrebni su nam svi igrači, a ja sam srećan što imaju jako jak tim.

Sledi Amerika...

- Veoma, veoma teška utakmica. Amerika danas igra odlično, i imaju veoma dobar kvalitet odbojke, dosta snage. I moramo da igramo jako dobro, moramo da igramo sigurno bolje nego večeras - zaključio je Gvideti.

(Telegraf.rs)