“Oprostićemo Novaku pošto je imao težak meč”: Tijana Bošković o “ljutnji” na Đokovića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najbolja odbojkašica Srbije i šire je imala komentar na opasku Bianke Buše

Foto: Tanjug/AP

Francuska je bila prelak zalogaj za odbojkašice Srbije na otvaranju Olimpijskih igara kada je naš tim u pitanju pa je rezultat 3-0 (25:17, 25:17, 25:22) samo oslikao stanje na samom terenu.

Tijana Bošković je sa 14 poena bila najefikasnija na čitavom meču i tako je opravdala ulogu stuba našeg nacionalnog tima. Posle okršaja je istakla da je rival u nekim mometima uspeo da ih iznenadi, ali to nije pravilo problema.

- Super početak za nas, tri boda. Znamo da smo bili apsolutni favoriti, ali moram priznati da nas je u pojedinim momentima reprezentacija Francuske namučila, koja je pred domaćom publikom igrala sjajno. Uživali smo igrajući pred punim tribinama, iako su navijači bili uglavnom francuski. Zahvalila bih se i našim ljudima, videla sam da su došli u velikom broju - istakla je i dodala:

- Dobar početak za nas, možda i bolje što smo na početku imale čakšeg protivnika, čisto zbog samopouzdanja. Naravno, ne manjka nam, ali dobro je otpočeti turnir sa tri boda. Prekosutra Amerika, pa posle toga Kina, ispratili smo danas malo tu utakmicu, očekviano pet setova, spremne smo da se borimo i očekujemo iskreno pobedu.

Najmlađe devojke u reprezentaciji su takođe odigrale dobro, a Tijana ima samo reči hvale za njih.

- Čestitam im na tome, velika stvar za njih da igraju na OI, super su se pokazale s obzirom na pritisak koji donosi igranje na OI, bile su sjajne. Ogroman potencijal imaju i jedna i druga i sigurna sam da će u narednim utakmicama hjoš malo opustiti i da će biti još bolje.

Odbojkašice su pogledale Novakov prvi set protiv Nadala, ali je pun fokus svakako na njihovim obavezama.

- Gledali smo prvi set Novaka, posle toga smo morali da odmaramo zbog naše utakmice. Juče nismo mogli ni da ispratimo ni odbojkaše ni košarkaše jer smo baš u tom terminu imali trening. Košarkašice naravno, pobedile su. Pratimo koliko možemo, volele bismo da odemo i pogledamo neki meč, ali ako se namestimo.

Na kraju je Tijana imala opasku i na šaljiv komentar Bianke Buše da su ljute na Novaka jer nije došao na njihov meč.

- Pa hajde, pošto je danas imao izuzetno težak meč oprostićemo mu, ali očekujemo ga tamo kada budu malo važnije utakmice da kažemo.

(Telegraf.rs)