Marica Perišić baš nije imala sreće: Jedna njena protivnica uzela zlato, druga stigla do bronze kroz repasaž

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Dokaz da se borila protiv najboljih

Foto: Eibner-Pressefoto/Memmler / imago sportfotodienst / Profimedia

Srpska džudistkinja, Marica Perišić očigledno baš nije imala sreće sa žrebom na Olimpijskim igrama. Naša takmičarka stigla je do četvrtfinala gde je poražena, a potom je doživela poraz i u repasažu, a interesantno je da su obe njene rivalke na kraju uzele medalju!

Tako je Krista Deguči iz Kanade, inače prva na listi, koja je uspela da izbaci Maricu u četvrtfinalu na kraju osvojila zlatnu medalju pobedivši Huh Mimi iz Južne Koreje nakon što je rivalka zaradila tri šida.

Sa druge strane, Japanka, Haruka Funakubo koja je uspela da je pobedi u repasažu iponom osvojila je na kraju bronzanu medalju, pošto je pobedila Rafaelu Silvu iz Brazila koja je diskvalifikovana.

Naime, Brazilka je pokušala da napravi nepropisan potez i da rivalku obori na glavu, što nikako nije dopušteno i sudija Vladimir Nutsubidze je dosudio diskvalifikaciju.

Dakle na kraju, zlato je uzela Deguči, srebro je pripalo Mimi, a bronza je pored Funakubo pripala i Sari Leoni Sizik koja je savladala Eteri Lipartelijani iz Gruzije iponom i vazarijem.

(Telegraf.rs)