Ovo je sledeći protivnik Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama: Jednom je Srbin imao mnogo problema sa njim...

S. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Bilo je to pre četiri godine

Foto: Tanjug / AP

U danu kada je razbio Rafaela Nadala u drugom kolu u Parizu, Novak Đoković je saznao i svog narednog rivala na putu so same završnice Olimpijskih igara. Dominik Kepfer je takođe slavio i to posle velikog preokreta protiv Matea Arnaldija, koji je imao ulogu favorita.

Nemac je nakon 3:6 u prvom setu, u naredna dva slavio sa 6:2, 6:1 i tako se domogao osmine finala i imaće priliku da odigra jedan od najvećih mečeva u dosadašnjem toku karijere.

Kepfer ima interesantnu tenisku priču, pošto su se i njegovi roditelji bavili istim, ali na rekreativnom nivou, ali je on potom prevazišao njih. Prve prave korake napravio je na koledžu i od 2013. do 2016. je nastupao za Tulan Univerzitet. Zanimljivo je to što mu je obrazovanje bilo na prvom mestu i u oblasti finansija je diplomirao, dok se belim sportom bavio samo dva dana nedeljno.

I pored toga što već ima 30 godina, do sada nije imao većih uspeha i nikada nije igrao finale na ATP turu u singlu, a jednom je to učinio u dublu u Los Kabosu prošle godine u paru sa Endruom Herisom, međutim pretrpeo je poraz.

Najviši renking dostigao je ove godine početkom marta kada je bio 49. na listi, a od većih uspeha izdvaja se plasmana u četvrtfinale Mastersa u Rimu 2020. godine. Interesantno, tada mu je rival bio upravo Nole!

Bio je to jedan od najtežih mečeva te godine za Srbina na dva dobijena seta, ali je Kepfer ipak poklekao i pored dobijenog seta. Na semaforu je na kraju pisalo 6:3, 4:6, 6:3 za Đokovića.

Dominik ima pet čelendžer titula, uključujući pehar iz Kanbere početkom 2024 i trenutno je 70. na listi. Biće ovo njegov drugi međuosbni meč protiv Novaka.

Omiljeni turnir za simaptičnog Nemca je Australijan Open i više voli bekhend od forhenda. Idol mu je tokom odrastanja bio zemljak Tomi Has, a pored tenisa voli i golf, skijanje, fudbal i košarku. Veliki je navijač Bajerna iz Minhena.

Shodno podneblju iz kog dolazi, omiljena hrana mu je šnicla, a zanimljivo je i to što je veliki ljubitelj čokolade.

(Telegraf.rs)