"To je za vas, nemojte mene da pitate o tome": Đoković izbegao odgovor o GOAT trci posle pobede nad Nadalom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sjajno igra Novak na Olimpijskim igrama

Foto: Tanjug / AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u osminu finala Olimpijskih igara, pošto je savladao ranije danas svog najvećeg rivala, Rafaela Nadala u dva seta - 6:4, 6:1.

Srbin kaže da je ovaj meč bio skoro perfektan za njega i da je protiv Nadala uvek teško.

- Jeste, pa skoro savršen do tog trenutka stvarno, ne može ništa da se zameri sa moje strane. Tu kod 4:0, 4:1 sam bio samokritičan previše, izgubio sam fokus. Publika se probudila, počela da ga diže, da ga podržava i vraća. Bolje je odigrao, bio je malo agresivniji, ja sam napravio greške, povukao se i to je uticalo da se rezultat izjednači na 4:4 u tom drugom setu, ali sam ga odmah potom brejknuo. To je bio ključni, presudni, prelomni momenat u drugom setu i meču. Drago mi je što sam prebrodio tu veliku prepreku u vidu Nadala, uvek igrati nezavisno od toga da li je igrao ili ne, kad god igram sa njim, to je kao finale.

Da li je dobro što se Nadal našao u žrebu tako rano na putu Đokovića?

- Jeste, kada sam video žreb, drago mi je bilo što ću igrati protiv njega ranije na turniru u drugoj rundi, nekada je dobro igrati ranije, jer on kada god igra više, on se bolje oseća na terenu. Nije bilo prijatno izvući ga i igrati protiv njega tako rano. Uspeo sam da odradim sve što sam zamislio, jako sam zadovoljan nastupom. Aspiracije i želje su najviše, ali idemo korak po korak.

Da li je ovim stavljena tačka na priču o tome ko je najbolji svih vremena?

- To je za vas, nemoj mene da pitaš o tome - nasmejao se Novak.

Srbin se u jednom momentu okrenuo i ka jednom navijaču na tribinama.

- Pa dobro, danas se nisam osećao, iako nije bilo povoda. Primete ljudi kada ja odreagujem, ali ne primete šta se dešava do tog trenutka. Bio je trenutak kada sam se javio posle asa, taj čovek mi je govorio stvari koje su neprimerene, ja sam poslao lep poljubac koji će večeras da sanja.

FOTO: Tanjug / ap

Velika motivacija su porodica, ćerkica Tara i sin Stefan.

- Jeste, ćerka i sin su bili tu i žena, predivno je imati ih ovde i dovoljno su zreli da shvate šta se događa, da shvate koji je momenat kroz koji prolazi njihov otac. Nadam se da su ponosni na njihovog tatu.

Da li je ovo bio zadnji meč Novaka i Rafe ikada?

- Možda, pa možda, nikad se ne zna. Dosta se puta pričalo da li je zadnji meč, ovaj ili onaj, ne želim da o tome da pričam. Aplauz je tu jer ga zaslužuje, šta je uradio za naš sport, na ovom terenu i ovom turniru.

I da li je ovo poruka Karlosu Alkarazu da se "pričuva" na putu ka zlatu?

- Pa iskreno, ja se nadam da ću moći da dođem do tog meča, jer je to srebrna medalja zagarantovana, neprimereno je pričati o tome, to je prikaz nepoštovanja prema protivnicima sa kojima treba prethodno da se sastanem. Ima mnogo igrača u dobroj formi, moj favorit je Zverev, Cicipas i tako dalje. Treba sve da se prebrodi.

Povreda je prošlost...

- Koleno je odlično, dobro. Spremnije se osećam za Olimpijadu, nego za Vimbldon. Ne razmišljam o povredi.

Da li Novaku više odgovara da igra u dnevnom ili večernjem terminu?

- Iskreno, ne mogu da kažem da je svejedno, ne priželjkujem da igram na 35 stepeni, ali moram da budem spreman. Bio sam u Crnoj Gori na 40 stepeni, predvideo sam da će biti situacija gde će se igrati po velikoj vrućini. Moram da budem spreman za sve što nas čeka.

Čestitao je i na prvoj medalji našim strelcima. Nije bio svestan da smo je osvojili.

- E pa čestitam unapred, ali da se nadamo da će biti zlatna. Mikec nas redovno obraduje, streljaštvo imamo fantastične rezultate, želim im sve najbolje. Ja od njega se nadam da ću uzeti pelcer!

(Telegraf.rs)