Nadala iznerviralo jedno pitanje: "Svaki dan! Ljudi, svaki dan me to pitate! Javiću vam..."

M. M.
D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Žuljaju Španca ti razgovori o penziji

Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Izgubio je Rafael Nadal klasik protiv Novaka Đokovića u 2. kolu Olimpijskih igara, što se donekle i očekivalo uzimajući u obzir trenutnu situaciju španskog tenisera!

Novak je prvi set dobio ubedljivo rezultatom 6:1, Nadal se malo probudio u nastavku i posle 4:0 u drugom izjednačio je na 4:4. Međutim, to je bilo sve i morao je da pruži ruku Đokoviću.

Upitan posle duela šta je presudilo i šta je bila razlika, Rafa je rekao:

- Sve. Nisam bio u stanju da ga stavim u težak položaj. Nisam imao kvalitetne poteze i pokrete, nisam mogao da ga izvučem iz zone komfora. Morao sam da šaljem kvalitetnije lopte. Nisam i on je na kraju u svakom segmentu bio boji od mene od početka do kraja. Imao sam neku reakciju kasnije, ali to nije bilo dovoljno - rekao je Španac i osvrnuo se na publiku:

- Uvek se osećam kao kod kuće, kad sam ovde. Specijalan je osećaj, davali su mi energiju, ne mogu dovoljno da im se zahvalim. Neverovatno je imati ovakav osećaj kad je u pitanju publika na mom omiljenom mestu.

Opet je Rafu iznerviralo pitanje o penziji

- Svaki dan, ljudi svaki dan želite da se penzionišem. Hej, pokušavam da uradim najboje svaki dan. Ne mogu svakog dana da razmišljam da li mi je to poslednji meč ili ne. Dajem sve od sebe i moja odluka će biti kad ću da odustanem. Javiću vam. Pretrpeo sam dosta povreda tokom poslednje dve sezone, ako osetim da nisam spreman da nastavim dalje, staću i javiću vam. Ne mislim svaki dan o tome.

(Telegraf.rs)