Bio je to meč u kom je Đoković bio Đoković, a Nadal nije bio Nadal: Ovako su španski mediji videli Rafin poraz

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

U suštini, svi su ponosni na Nadala

Printskrin: RTS/Marca/AS/Mundo Deportivo

Da se ne laženo, još i pre meča između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala znali smo da je Srbin apsolutni favorit za pobedu i da bi sve sem toga bilo veliko iznenađenje u 2. kolu Olimpijskih igara!

Možda nismo baš očekivali da će Nole toliko dominantno uzeti prvi set (6:1), dok je u drugom posle vođstva od 4:0 malo stao i dozvolio Rafi da se podigne i izjednači na 4:4. Ne više od toga i Đoković je, na kraju, poslao Nadala u penziju kada je u pitanju singl na OI.

Bez obzira na to što je ispao, Španci su i te kako ponosni na svog najboljeg tenisera u istoriji - što govore i naslovi najrelevantnijih tamošnjih medija. "AS" verovatno i prednjači naslovom koji je, složićete se i najemotivniji: Rafa, hvala ti puno!

Tekstom su pogodili "pravo u centar" i tamo stoji:

Foto: Printskrin: AS

- Nadal se oprašta od žreba singla na Igrama. Ali ne i na Rolan Garosu, gde će nastaviti da se bori za medalju u dublu sa Alkarazom, dok Srbin juri za 'zlatnim slemom karijere', Težak dan. Predvidljivo, ali ono kome Balearac nije okrenuo leđa. Iz tog razloga, uvek, hvala puno, Rafa.

- Bio je to Nadal-Đoković u kojem je Đoković bio Đoković, a Nadal nije bio Nadal. Bio je Rolan Garos ali nije bio Rolan Garos na kom Španac ima statuu ispred kapije 1 gde se navijači klanjaju i gde je osvojio 14 titula. Bio je to Nadal-Đoković koji je verovatno zatvorio eru, koja se možda više neće videti i koja se završila za 1:43 sati, sa 6-1 i 6-4.

"Marka" s druge strane, piše da je "Nadal pao sa visoko podignutom glavom", dok "Mundo Deportivo" navodi da je "Nadal podlegao pritisku daleko superiornijem Đokoviću."

"El Pais" samo navodi da je Nadal izgubio poslednji ples od Đokovića, katalonski "Sport" ima naslov "Nadalova poslednja lekcija iz ponosa nije dovoljna da sruši Đokovića."

(Telegraf.rs)