"Uništili ste mi život, trenirao sam za ovo 21 godinu": Najbolji na svetu izazvao skandal na OI

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Smatra da ga je sutkinja oštetila

Printskrin: X/@jaguars4

Gruzijski mačevalac Sandro Bazadze, inače trenutno najbolji na svetu u ovom sportu, izazvao je u subotu skandal na Olimpijskim igrama - nakon što je ispao u osmini finala!

Bazadze je izgubio od Mohameda Amera iz Egipta rezultatom 15:14, ali je taj finiš izazvao veliku kontroverzu zbog činjenice da su obijica takmičara slavili prolaz dalje.

Gruzin je bio ubeđen da je dobio pobednički dodir pre Amera i izgledao je zapanjeno kada je njegov protivnik proglašen za pobednika, i to nakon što je sudija Vanesa Čičon iz Španije pogledala snimak.

Toliko je bio besan da je svo vreme vikao na nju.

- Po drugi put, kao u Tokiju, sudije me ubijaju - rekao je Bazadze kasnije medijima dok je spominjao svoj poraz u polufinalu od Arona Silađija na Olimpijskim igrama 2020. godine:

- U Tokiju su mi uništili život, skoro završili karijeru. Ali vratio sam se i postao prvi na svetu i pripremao se za Olimpijske igre, ali ona me ubija.

Potom je nastavio:

- Moja karijera je završena, završena je. Kako da se vratim kada me sudije stalno ubijaju? Otišla je i pogledala video. Trenirao sam za ovo 21 godinu i ona me tretira kao da sam niko. Kada sam je zamolio da mi objasni, ona se okrene i ode. Olimpijske igre... pravičnost, gde je pravičnost?

(Telegraf.rs)