"On je svetac koji hoda zemljom": Otac devojčice kojoj je Đoković pomogao upoznao Noleta posle 4 godine

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Dirljiv susret u Parizu

Printskrin: Instagram/markuljevicstefan

Stefan Markuljević, otac male Sofije Markuljević kojoj je Novak Đoković svojevremeno pomogao da ode u SAD po najskuplji lek na svetu, konačno je dočekao da upozna najboljeg srpskog tenisera!

Za Stefana, doduše, Novak nije teniser već "svetac koji hoda zemljom", a zanimljivo je da je do susreta posle četiri godine došlo u parizu na Olimpijskim igrama.

Podsetimo, Đoković je 2020. finansirao privatni let da mala Sofija što pre stigne na lečenje u SAD, gde je primila terapiju najskupljim lekom na svetu - Zolgensmom. Njoj je ranije dijagnostikovana retka i teška bolest, spinalna mišićna atrofija tip 1.

- Neverovatno, 28. jula 2020. godine, preko zajedničkog prijatelja, javio nam se naš veliki Novak Đoković kako bi pomogao da Sofija što pre ode po lek. Zahvalili smo se, naravno, ali do ličnog kontakta nije došlo. Često sam razmišljao o tome, kako će izgledati naš susret jednog dana, jer za mene lično, pored sportskih uspeha, on je svetac koji hoda zemljom - napisao je Stefan na Instagramu i dodao:

- 28. jula 2024. godine, četiri godine kasnije, imao sam priliku lično da ga zagrlim i da mu se zahvalim. Ne postoje reči koje mogu da opišu zahvalnost i poštovanje koje imam. HVALA za sve što si uradio za Sofiju i moju porodicu. Slava Bogu.

Inače, Đoković će danas u 13.30 časova igrati meč drugog kola Olimpijskih igara protiv Rafaela Nadala.

(Telegraf.rs)