Prve reči Dobrića posle poraza od Amera: "Pokazali smo da možemo da igramo sa njima, razlika nije realna"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Smatra Dobrić da Amerikanci kažnjavaju svaku grešku

Foto: Tanjug/AP

Težak poraz doživeli su košarkaši Srbije od ekipe SAD od 26 razlike u prvom kolu Olimpijskih igara i tako su na sebe stavili "pritisak" da moraju da slave u mečevima sa Južnim Sudanom i Portorikom da bi prošli u narednu fazu takmičenja - 84:110.

Jedan od boljih naših pojedinaca na terenu večeras bio je Ognjen Dobrić, koji kaže da razlika nije realna i da je on uživao na terenu.

- Osećam se lepo na terenu, drago mi je da sam deo svega ovoga i da igram protiv ovakve ekipe Amerike. Mislim da smo pokazali da možemo da igramo sa njima. Okej, ne kažem da smo kvalitetniji ili bolji, ali da je sigurno da možemo da igramo sa njima. To prvo poluvreme je pokazatelj. Borili smo se stvarno uz rolu Duranta. Bili smo u rezultatskom priključku. Nije realan rezultat, moglo je da bude sa manjom razlikom. Bitne su preostale dve utakmice. To moramo da pobedimo da bismo nastavili takmičenje ovde. 

Otkrio je i u čemu je bio problem.

- Problem je što kažnjavaju svaku grešku za nas. Imaju kvalitetne igrače na klupi. Svako može da napravi razliku na terenu, mali pad koncentracije, oni daju trojku, dve, tri. Izgubljena lopta, pretvaraju u koš. Mora da se odigra savršena utakmica. 

Atmosfera je takođe bila na nivou.

- Jeste, prelepo, pun stadion i lepo je igrati ovde.

Sledeći rival je Portoriko, a onda Južni Sudan.

- Gledali smo tu utakmicu i prethodne njihove utakmice. Izuzetne ekipe, iako neko ne veruje u to i deluje da samo pričam tako da bih ih pohvalio, stvarno mislim da je tako. Moramo da igramo kao večeras. Opet, dve najbitnije utakmice za nas i jedva čekam.

(Telegraf.rs)