Ludilo! Srbi kupili stari kombi za 1.600€ , tri dana putovali do Lila na meč sa Amerima: Mašina juri 75 km/h

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hit!

Košarkaška reprezentacija Srbije od 17.00 u Lilu igra svoj prvi meč na Olimpijskim igrama, a protivnik će biti selekcija Amerike.

Velika euforija vlada pred ovaj susret među srpskim navijačima, a u Lilu smo pred halom sreli jednu zanimljivu ekipicu, koja je zaista posebnim kombijem stigla u Lil, kako bi gledali Orlove.

Među njima je i Dejan Tadić, koji je bio raspoložen i za razgovor, te je otkrio koliko su putovali, kako su došli na ovu ideju, kao i koliko ih je sve koštalo...

- Na prilike neke oko 2,5-3 dana smo putovali između nekih 500-600 kilometara. Morali smo, spavali smo manje više, noću nas je uvatila neka kiša, puštao nam je dole ulje. Raznorazne neke probleme smo imali usput, ali na kraju smo ga nekako doterali. Nije mogao preko 75, tako da držali smo svoje trake, noću smo se sklanjali, uglavnom smo manje više spavali. Onda u toku dana smo ga cepali. Evo ti pozadi, imali smo i koš. J****a su nas ovi ovde zaj****i, vidi, trebalo je to montiran, spreman. Ovde da ga zakačimo i da cepamo, ali ne da nam policija - počeo je Tadić.

Što se mašine tiče...

- 1987, ma mašina zvoni 1.6, dizel ma pesma.

Prešao je pozamašnu kilometražu...

- Prevalio je sad, piše 800 hiljada na satu, znači milion i šesto sigurno.

Trebalo je dosta vremena i za spremanje...

- Mesec i po dana nekih otprilike smo spremali sve. Najviše smo imali problema naći, pre svega da se kupi. A onda kad smo ga kupili, motor, bio je mačka u džaku. Nismo imali pojma ni šta kupujemo. I onda dok smo to malo spremili, sredili ceo motor i tako dalje. Pa onda da nađeš neku foliju da nam stave. Nismo stigli čak ni kod limara. Evo, poslednji dan, pred puta, negde, oko tri, pola, četiri, kad smo krenuli smo stavili nove gume. Eto to je. Tako da, super smo prošli na svim granicama. Svi su se smejali, bilo je zabavno. Niko nas nije nešto pretarano zamarao, tako da... Eto, dokotrljali smo. Vidiš da može.

Enterijer je takođe doteran...

- Enterijer možda, pogledaš, vidiš zastava gore, zvoni. Evo ga. Da ti ga ne palim, to je na pola ključa, znaš. To... To je pesma. To je pesma.

Karte za meč sa Amerima su tu, a onda povratak...

Pa, ne znam, evo, imamo karte sad za našu utakmicu. I možda ostajemo posle, pogledamo žene i pičimo nazad. Sad nam je jako komplikovano. Treba da, verovatno oko pet ujutru nazad, pa... Još dva, tri dana nazad.

Što se očekivanja od meča tiče...

- Pa došli smo da to bude metla.

Cilj je jasan...

- Pa, ništa bez zlata, ne znam šta kaže. Aj, ova nam toliko nije ni bitna, ali ako ovu dobijemo večeras tu, ako se digne samopoudzanje, ne gine nam zlato. Tako da, to je sto posto - podvukao je Tadić.

(Telegraf.rs)