Dušan Mandić: "Ne brinem se uopšte, Japan nije merilo naše odbrane i igre, ovo se zaboravlja"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Vaterpolista Srbije ističe da će sve biti kako treba kada bude najvažnije

Foto: Tanjug/HINA/Damir Senčar

Srpski vaterpolista, Dušan Mandić bio je najbolji pojedinac našeg nacionalnog tima u pobedi nad Japanom (16:15) na otvaranju Olimpijskih igara.

Nije bilo baš najlakše, mučili su se naši momci, ali se trijumf na kraju piše, a i sam Mandić istiće da je to najvažnije.

- Vrlo neugodan Japan, znali smo da nas čeka neizvesna utakmica, ali smo se nadali da ćemo da je prelomimo u trećoj ili četvrtoj četvrtini. Ali Japanci to nisu dali, vraćali su se u trećoj i četvrtoj četvrtini. Oni su se vraćali čak i kad smo bili na +3. Nisam zabrinut uopšte, ovo je reprezentacija koja igra atipičan vaterpolo u odnosu na sve ostale. Oni nisu merilo naše odbrane i igre. Ovo je bila prva utakmica, ona nosi poseban teret. Mnogima je ovo prva utakmica na OI.

Kaže da sada sve ovo treba zaboraviti i okrenuti se Australiji.

- Nisam zabrinut, zaboravljamo ovo i fokusiramo se na Australiju, koja je neugodan protivnik. Igrali smo dva-tri puta sa njima u toku priprema. Moramo da uđemo koncentrisano u sam meč, oni su fizički jaka reprezentacija, mnogo plivaju, moraćemo da odgovorimo istom merom. Najbitnije je da smo danas upisali pobedu, da smo tako otvorili OI. Sledeća utakmica nam je najvažnija na svetu. Pogledaćemo meč Australija - Španija, fokusirati se na trening. Španci su pobedili, to nam govori mnogo. Oni su jedni od favorita uz Mađare... Nije lako dobiti nijednog protivnika, svi su došli najspremniji mogući, žive olimpijski san, sve to ima terete. Sve je u redu, nema razloga za brigu. Trudićemo se da dižemo nivo igre. Turnirski je sistem, ima mnogo da se igra.

Svi su navijali za Japan na bazenu.

- Pa ja isto stvarno nisam imao ovakvo otvaranje, da je veća razlika, da ćemo lakše da pobedimo Japan smo se nadali, ali vruća je bila atmosfera, svi su navijali za njih. 

(Telegraf.rs)