Eksum se usred Olimpijskih igara setio Partizana: "Ako slušaju trenera mogu do plej-ofa Evrolige i titule ABA"

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Velike reči australijskog reprezentativca

Foto: O.Behrendt / imago sportfotodienst / Profimedia

Jedan od najboljih košarkaša košarkaške reprezentacije Australije Dante Eksum govorio je o brojnim temama, osvrćući se na svoj povratak iz povrede, reprezentaciji Srbije, ali i dotakao se Partizana.

Pre svega je govorio o svojoj povredi, prosto želi da bude siguran da je sve u redu kako bi mogao u potpunosti da pomogne svom timu.

- Dobro sam, zapravo. Imao sam par šavova, želimo da budemo sigurni da je sve okej. Videću kako je kad uzmem loptu u ruke - skinuo je brigu sa navijača Dante Eksum u intervjuu za "Meridian Sport".

Potom je otkrio da je pričao sa reprezentativcem Srbije, Aleksom Avramovićem, te je pohvalio tim Srbije.

- Pričao sam i sa Aleksom (Avramovićem, prim. autorke) o tome. Igrali smo i taj meč u Abu Dabiju. Srbija ima sjajan tim. Ipak, svi moramo da budemo fokusirani na prvi sledeći meč. Da ne razmišljamo o borbama za medalje. Za nas je prva sledeća Kanada i fokusirani smo na to - otkrio je Eksum.

Na kraju priča nije mogla da prođe bez komentarisanja Partizana...

- Očigledno je bilo da su razočarani. Ali, važno je da su se borili do kraja. Sada su svi krenuli nekim drugim putem, trener Obradović će ponovo morati da radi ono što je radio sa nama, da uči sve šta treba da rade. Biće to novi izazov, biće uspona i padova, kao što je bilo i u onoj sezoni kada sam ja bio tamo. Ali, ako se uklope kao tim, ako slušaju šta trener kaže, moći će ponovo da dođu do plej-ofa Evrolige, pa i da osvoje ABA ligu - zaključio je Eksum.

Australija će u sklopu grupe A da igra naredni meč protiv Kanade, dok će u istoj grupi rivali u drugom meču biti Grčka i Španija.

(Telegraf.rs)