Bili smo svedoci prave "tuče", Janis heroj, pa luzer: Kanada uz dosta muke dobila Grčku na Olimpijskim igrama

S. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Izuzetno kvalitetna borba na ovom meču!

Foto: Sameer Al-Doumy / AFP / Profimedia

Košarkaška reprezentacije Grčke i Kanade odigrali su prvi meč na Olimpijskim igrama, koje se održavaju u Francuskoj, a kao pobednici su na kraju izašli Kanađani rezultatom 86:79.

Meč je doneo dosta promena rezultata na semaforu, kada je Kanada uspela već u prvoj četvrtini da stigne do 13 poena prednosti, međutim uspeli su na samo šest poena ponovo da se približe Grci.

Novu najveću prednost doneli su Kanađani u trećoj četvrtini, kada su uspeli da se odmaknu na čak 16 poena, ali su Grci ponovo pokazali timski duh, kvalitetnu odbranu i sjajan karakter i na kraju utakmice, na pet minuta do kraja, uspeli su da dođu na četiri poena razlike.

Poslednja četvrtina je donela pravu "tuču" na terenu u smislu veoma intenzivne fizičke košarke, uz dosta kontakta, ali i dosta prilika koje su manje-više iskorišćenje.

Na rezultatu 72:68 lomila se utakmica, kada je Lu Dort uspeo da postigne trojku i odlepi svoj tim na novih sedam poena prednosti, što su Kanađani uspeli da zadrže, pa čak i da povećaju trojkom Šej Gildžes-Aleksandera.

Ipak, na 12 poena prednosti Kanade, Grčka je uspela da se vrati u potpunosti na svega dva poena razlike, a onda je Šej još jednom pokazao svoju klasu i sa 80:78, doveo tim na novih četiri poena prednosti.

Ostalo je svega 42 sekunde do kraja meča, Janis je uzeo stvari u svoje ruke i dobio slobodna bacanja, ali nije uspeo da bude dovoljno precizan i još jednom su Grci izgubili tu priliku da se rezultatski priključe.

Na kraju meča je preveliku želju u odbrani pokazao Janis, te je napravio faul u odbrani na Džamalu Mareju i tako potpuno isključio Grke iz trke za ovu pobedu.

Na kraju utakmice najbolji pojedinac bio je Janis Adetokumbo sa 34 poena, pet skokova i dve asistencije. Odličan je bio i Kostas Papanikolau, koji je bio nešto efikasniji sa 17 poena i četiri skoka, kao i tri asistencije.

U ekipi Kanade najbolji je bio Šej sa 21 poena, pet skokova i sedam asistencija, a pratio ga je Ar Džej Beret sa 23 poenom, kao i Dilon Bruks sa 14 poena.

Naredne mečeve u svojoj grupi A Kanada će odigrati sa ekipom Australije, dok će Grci igrati protiv Španije.

(Telegraf.rs)