Lepa sportistkinja u centru skandala: Otkrili da deli golišave fotke, a treba da nosi zastavu na otvaranju OI

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Čak je i odbila da ukine nalog na OF

Printskrin: Instagram/kulichenko_elena

Nekadašnji ruska atletičarka Elena Kuličenko našla se u centru potencijalnog skandala, jer je navodno otkriveno da koristi "Onlyfans" platformu i da tamo deli golišav sadržaj!

Tu vest prenosi "Greek City Times", pozivajući se na "eReportaz", uz napomenu da se Elena trenutno takmiči za Kipar. I ne samo to, nego će na Olimpijskim igrača nositi zastavu pomenute zemlje.

Advokati sportistkinje tvrde da je sadržaj na njenom profilu generisan korišćenjem veštačke inteligencije, a da Elena nije prisutna u snimcima. Zanimljivo, upozorena je da napusti platformu, ali je odbila taj zahtev.

Elena Kuličenko je od 2021. godine takmičarka za Kipar na međunarodnim sportskim takmičenjima. Njen uspeh kulminirao je osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlade 2023. godine u Espou, Finska, čime je Kiparu donela prvo zlato na ovom nivou takmičenja.

Rođena je u Moskvi 2002. godine i relativno rano je počela da se bavi atletikom. Pronašla se u disciplini skok uvis i u mlađim kategorijama beležila uspehe na nacionalnom, ali i na internacionalnom nivou, pošto je na Evropskom festivalu mladih u Đeru 2017. godine osvojila srebro.

Od 2019. joj se ukazala mogućnost da predstavlja Kipar zahvaljujući ocu Alekseju, koji je u toj ostrvskoj evropskoj državi poseduje značajnu imovinu. Ubrzo joj je faktički kupljen pasoš, kao i ostatku porodice, ali je zbog toga naišla na osudu u Rusiji.

- To nije bila spontana odluka, dugo sam razmišljala o tome. Dobila sam stotine poruka na Instagramu, nazivali su me izdajnicom. Moj menadžer Aleksej Nikolaev predložio mi je da promenim sportsko državljanstvo. U Rusiji se ništa ne kreće nabolje. U vreme našeg razgovora čak su prestali da daju i neutralne statusne oznake.

Tokom 2021. je odlučila da zameni Univerzitet u Moskvi onim u Džordžiji, gde je dobila stipendiju i od 2022. nastavila sa uspešnim pohodom ka atletskom vrhu. Usledila su velika priznanja u njenoj prvoj godini na koledžu, a 2023. je osvojila bronzanu medalju na NCAA šampionatu prve divizije.

- Ponuđena mi je stipendija na Univerzitetu u Atlanti, tamo je jaka ekipa i dobar glavni trener. Živeću na kampusu, takmičiti se u studentskim takmičenjima. Sve je kako treba. Zatim, tokom leta, dolazim na Kipar i tamo ću skakati. To je sjajna prilika za mene - govorila je ne tako davno o svojoj odluci da ode u SAD.

(Telegraf.rs)