Neviđeno licemerje Engleza: Đokovića opet skandalozno napali, a o korona žurci Liverpula hvalospevi!

Još jednom su pokazali svoje pravo lice

Foto: AP/Tanjug, dailymail.co.uk

Navijači Liverpula su 30 godina čekali na titulu u Engleskoj i nisu mogli da odole slavlju u poslednjoj utakmici odigranoj na Enfildu ove sezone, gde je njihov tim savladao Čelsi sa 5:3 u sjajnoj utakmici.

Iako je policija upozorila navijače da ne dolaze na slavlje ispred stadiona, a isto je učinio i trener Jirgen Klop, zbor rizika od širenja korona virusa, najvatrenije pristalice Redsa ništa nije moglo da spreči.

Hiljade navijača okupiralo je Enfild pre, tokom i posle meča. Vijorile su se zastave, palile se baklje, gorelo je ispred Kopa i Šanklijeve kapije kao nikad pre.

Sve to u jeku pandemije u Britaniji, koja je među 10 zemalja u svetu sa najvećim brojem zaraženih, koji premašuje 300.000 ljudi.

Ipak, Britanci nisu našli za shodno da Liverpulovo slavlje iskritikuju, iako je policija poslala zvanično upozorenje navijačima da se ne okupljaju ispred stadiona, a isto je apelovao i Jirgen Klop.

Dejli Mejl je samo konstatovao da su se navijači okupili uprkos zabrani, ali nigde nije bilo osuda u tekstu ili nekih naslova koji navode da to što su navijači radili, što su slavili bez socijalne distance, bez nošenja maski, nije u redu.

Naprotiv, umesto toga, mogli smo da čitamo hvalospeve o "korona žurci", čije fotografije možete da pogledate u galeriji:

Sa druge strane, isti Dejli Mejl, u sredu je imao, može se reći i skandalozan tekst na račun Novaka Đokovića.

Naime, iako je Novak nosio masku tokom boravka u Marbelji, što se videlo i na osnovu fotografija sa fanovima. U jednom momentu je očigledno skinuo masku kada je šetao na otvorenom po plaži, van bilo kakve gužve.

Međutim, paparaci koji su ga u stopu pratili, zabeležili su nekoliko kadrova Novaka bez maske, što je odmah britanskim novinarima dalo povoda da ga napadnu.

Naslov o Novaku Đokoviću u Dejli Mejlu, zbog šetanja plažom bez maske; Printskrin: Dailymail.co.uk

Novak bez maske u Marbelji, uprkos striktnim pravilima, samo mesec dana nakon što je bio pozitivan na korona virus - glasi naslov ovog medija, zbog obične šetnje plažom bez maske, što ne ugrožava nikoga.

Ipak, nisu našli za shodno da iskritikuju žurku nekoliko hiljada Liverpulovih navijača u gužvi, bez maski, sa mnogo kontakata, gde će verovatno kroz nekoliko dana više hiljada života biti ugroženo.

Licemerjem koje su prikazali prema Novaku još jednom su pokazali koliko žele da napakoste najboljem teniseru sveta, a to se videlo i nakon hajke posle prekida Adrija tura u Zadru zbog korona virusa.

Naslov o Liverpulovoj žurci; Printskrin: Dailymail.co.uk
Video: Grmi korona žurka navijača Liverpula: Ceo svet se obrušio na Novaka, a šta ćemo sa ovim?!

(Telegraf.rs)