Generalni sekretar FIBA o Simaniću: "Lično sam se obavezao njemu i njegovoj porodici..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Doktor Srbije Dragan Radovanović je imao ključnu ulogu u svemu"

Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Generalni sekretar Međunarodne košarkaške federacije FIBA, Andreas Zagklis, izjavio je da želi da se srpski igrač Boriša Simanić što pre oporavi pošto mu je posle meča sa Južnim Sudanom odstranjen bubreg.

Podsećanja radi, srpski košarkaš je 30. avgusta na meču sa Južnim Sudanom zaradio tešku povredu, kada ga je pod košem laktom udario košarkaš Nuni Omot. U prvi mah se činilo da nije ništa ozbiljno, ali je nakon ispitivanja Simanić operisan, da bi mu usled komplikacija odstranjen bubreg.

Sa druge strane, Nuni Omot se izvinio i rekao da nije imao nameru da povredi srpskog košarkaša.

Andreas Zagklis je rekao da se takve situacije dešavaju vrlo retko, takoreći nikada.

- Oni koji su videli snimak mogu da vide da je to situacija jedna u milion, verovatno jedna u milijardu. Bitna je reakcija posle toga. FIBA je pre turnira odabrala određene bolnice koje će biti dostupne u slučaju ovakvih situacija, kao i sjajne doktore, stručnjake specijaliste u svojim oblastima, a doktor Srbije Dragan Radovanović je imao ključnu ulogu u svemu - rekao je Zagklis.

On je naveo da je FIBA nakon povrede Simanića učinila sve što je u njenoj moći i aktivirala sve potrebne resurse.

- Odmah smo aktivirali sve potrebne resurse da Simanić u prva 24 sata bude operisan. Lično sam se obavezao da njemu i njegovoj porodici pružim najbolju podršku. Pričao sam i sa njegovom porodicom, nisam želeo da se pojavljujem previše u javnosti. Želim da kažem da su igrač i njegova plata osigurani, mi smo u kontaktu sa KSS. Želim da se javno zahvalim doktoru Radovanoviću - nastavio je Zagklis.

Podsećanja radi, naša selekcija od 14.40 časova igra svoj meč za najsjajnije odličje, a prvi čovek FIBA rekao je da će Simanić svakako dobiti medalju.

- Naša velika želja je da Simanić što pre ozdravi i oporavi se. Njemu će medalja biti uručena, ali čekamo da vidimo koje će to odličje da bude - rekao je Zagklis.

Za kraj svog izlaganja on je čestitao Japanu, Indoneziji i Filipinima na organizaciji Mundobasketa.

(Telegraf.rs)