Avramović otkrio zašto je Simanić ostao bez bubrega: "Bili smo potrešeni, desilo se iz bezazlene situacije"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki uspeh napravili su Orlovi i samim plasmanom u finale, pokazavši svima šta znače zajedništvo i borba za nacionalni grb

Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 14.40 u Manili igra protiv Nemačke, u velikom finalu Mundobasketa.

Veliki uspeh napravili su Orlovi i samim plasmanom u finale, pokazavši svima šta znače zajedništvo i borba za nacionalni grb.

Jedna od situacija koja je posebno ujedinila čitavu reprezenetaciju, bila je povreda Boriše Simanića. Srpski reprezentativac je ostao bez bubrega, nakon što je na utakmici protiv Južnog Sudana dobio udarac laktom od Nunija Omota, a o tim danima, u intervjuu za "SportKlub" govorio je Aleksa Avramović.

- Prva dva dana su bila jako teška. To što se desilo protiv Sudana iz bezazlene situacije, ko je gledao snimak ne bi mogao da kaže da je taj momak njega namerno udario ili da je hteo da ga povredi. Silina tog udarca napravila je rupturu na bubregu, krvario je obilno. Oni su uspeli da 'zakrpe', ali je ožiljak na bubregu bio veliki. Curili su krv i mokraća, bila je komplikovana situacija. Tražila se krv... Bili smo potrešeni dva dana. Bili smo potreseni, ali kada nam je Gaga rekao da se Bora konačno oseća dobro, bilo nam je mnogo lakše. To nam je ulilo veru i nadu. Siguran sam da će biti prepoznato od strane svih to što je on uradio za Srbiju. On zna koliko mi njega volimo - rekao je Avramović..

(Telegraf.rs)