Orlovi, a sad polufinale: "Svi za jednoga, jedan za svi!"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne postoji magija. Postoji zahvalnost. Za ono ko smo bili, ko smo i ko želimo da budemo. Postoji vera u onaj korak napred koji si zaslužio. Postoji ljubav koja ti da snagu...

Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Odzvanjaju reči jedinstva. Vi ste već pobednici. Uspeli ste ono najteže. Svetislav Pešić. Košarkaška reprezentacija Srbije. Kao nekad. Vratili ste "filmove" našeg detinjstva.

Polufinale Svetskog prvenstva u košarci igra Srbija protiv Kanade od 10.45. Kako to samo dobro zvuči. Čoveče...

Pred vama je ono što je mnogima delovalo nemoguće. Ali, i to je moguće. I... Vi to dobro znate. Znao je to i Nebojša Popović i profa Nikolić, znali su to i Duda, Ranko, Boša, Žoc, Kari, Sale...

Ne postoji magija. Znali su oni. Postoji zahvalnost. Za ono ko smo bili, ko smo sada i ko želimo da budemo. Postoji vera u onaj korak napred koji si zaslužio. Postoji ljubav koja ti da snagu.

Tu se razlikujemo, jer, kada to osetimo, prepreke ne postoje. Čudno, ali je tako. U tim momentima jedinstva koje nam je ta košarka i dala, potpuno je nebitno ko je ispred nas i da li je to moćna Kanada ili neko drugi.

Zašto?

Protiv Italije je delovalo da ste izgubili, da je gotova bajka u Manili. To je pomoglo da shvatite šta je zaista važno. To je pomoglo da shvatite koliko možete. To je pomoglo da se još više ujedinite.

Protiv Litvanije... E, tu ste pokazali da bi i mi trebalo da uradimo isto.

I jesmo.

Sad, svi kao jedan. Ovo polufinale Svetskog prvenstva u košarci je vreme za čuda...

(Telegraf.rs)