Košarkaš Kanade hvalio Bogdanovića, pa se nasmejao na pitanje o Pokuševskom: "Pričaćemo posle meča"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Luguenc Dort imao je samo lepe reči za kapitena Srbije

Reprezentativac Kanade, Luguenc Dort, davao je izjavu posle treninga svog tima pred polufinale Mundobasketa sa Srbijom.

Dort je upitan o kapitenu Srbije Bogdanu Bogdanoviću, o kojem je imao samo reči hvale.

- Kao i svaki protivnik, biće teško. On je sjajan šuter, igrao sam protiv njega nekoliko puta u NBA, sjajan je i igrač generalno. Znamo šta treba da uradimo, moramo ozbiljno da shvatimo zadatak i da budemo spremni - poručio je košarkaš Oklahome i osvrnuo se na drugačija FIBA pravila u odnosu na NBA.

- Drugačije je, ali na kraju krajeva, to je košarka, drugačija su pravila, drugačije je, moramo da se prilagodimo, ali na kraju svi igramo košarku, bez obzira na to koja su pravila i ko su sudije - istakao je Dort.

Posebno ga je obradovali pitanje srpskih novinara da li se pre meča čuo sa saigračem Aleksejom Pokuševskim, članom srpske reprezentacije, koji je zbog povrede propustio Mundobasket.

- Nisam još pričao, čekam da pričam s njim posle meča, tužan je što nije mogao da bude sa timom i da igra, ali verujem da će gledati meč - rekao je Dort i otkrio u čemu je snaga Kanade i timskog duha koji ih krasi.

- Provodimo dosta vremena zajedno van terena. Znali smo ćemo kratko biti zajedno ovde, pa koristimo vreme da budemo zajedno, igramo karte i druge igre, srećan sam što je tako, mislim da se to odražava i na terenu i da to donosi uspeh - poručio je Dort.

Dort inače na Mundobasketu beleži 8,8 poena uz 4,3 skoka i 1,5 asistencije.

Polufinale između Srbije i Kanade na programu je u petak od 10.45.

(Telegraf.rs)