"Vratiće se, mlad je i izdržaće, strašno je...": Poznati lekar imao pozitivne predikcije za Borišu Simanića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Smatra Miljko Ristić da će sve biti kako treba

Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Užasne vesti su stigle sa Mundobasketa na Filipinima, gde je košarkašu Srbije, Boriši Simanić, uklonjen bubreg, nakon što ga je udario Nuni Omot u duelu između naše reprezentacije i Južnog Sudana. Postojale su mnoge bojazni oko te povrede, ali, čuveni doktor ističe da će sve biti u redu.

Prof. doktor Miljko Ristić, nekadašnji predsednik medicinske komisije FSS, bio je gost u Jutarnjem programu RTS-a, gde se dotakao slučaja Boriše Simanića. Njegove prognoze su jako pozitivne, bar u ovom trenutku, te smatra da neće imati problema da se vrati sportu po oporavku.

- Zadobio je strahovito jak udarac. Postojala je očigledna namera protivničkog igrača. Stvar nije katastrofalna, ali je strašna. Mislim da će moći da se vrati sportu, uz praćenje analiza. Sve sportiste, pre odlaska na takmičenja, moraju da pregledaju sportske komisije - ističe Ristić.

On je takođe rekao i da ne sumnja u kvalitet njegovih kolega na Filipinima.

- Ne potcenjujem svoje filipinske kolege, ali je pitanje u kakvoj je bolnici operisan. Ako je rađena revizija za dan ili dva, upućuje na to da nešto nije urađeno u prvim aktu kako treba. Mlad je, izdržaće - zaključio je Ristić.

(Telegraf.rs)