Italija na iskustvo "slomila" hrabri Portoriko i obezbedila četvrtfinale Mundobasketa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako rezultat govori suprotno, nije sve bilo baš jednostavno za Italijane

Košarkaška reprezentacija Italije savlada je selekciju Portorika sa 73:57, u odlučujućoj utakmici za plasman u četvrtfinale Mundobasketa.

Italija - Portoriko 73:57 (39:36)

Italija: Riči 15, Tonut 15, Fontekio 12 (12 skokova), Datome 11, Spisu 8, Meli 7, Severini 3, Proćida 2, Pajola, Polonara.

Portoriko: Voters 13, Hauard 11, Pinjero 9, Romero 9, Ortiz 8, Kondit 4, Tompson 3.

Italijani su tako obezbedili plasman u četvrtfinale Mundobasketa, a ostalo je samo da saznaju da li će proći kao prvi ili drugi u grupi. To će odlučiti meč naših košarkaša protiv Dominikanske Republike, koji je na programu od 14.00.

Računica je jasna. Ukoliko Srbija pobedi Dominikanu, Italija će sa prvog mesta u četvrtfinale. Ukoliko pak Dominikana pobedi Orlove, oni će u četvrtfinale kao prvoplasirana ekipa iz grupe.

Kada je reč o samom meču, iako rezultat ne govori tako, nije sve bilo jednostavno za Italijane. Bolje su počeli Pocekovi izabranici, stekli prvu osetniju prednost krajem prve i početkom druge četvrtine.

Vodili su konstantno, ali je Portoriko do poluvremena uspeo da priđe u rezultatski egal. U jednom trenutku treće četvrtine, Portoriko je čak uspeo i da povede, ali to nije dugo trajalo.

To kao da je bio "hladan tuš" za Italiju, koja je nakon toga krenula da igra mnogo iskusnije i bolje. Na kraju, presudilo je upravo to iskustvo.

U četvrtoj četvrtini, Italija je baš na to iskustvo uspela ponovo da se odlepi na više od 10 razlike, što su uspeli i da održe do kraja. Pokušavao je Portoriko trojkama da se vrati, ali baš kada im je to nedostajalo najviše, šutevi ih nisu poslužili, te nisu uspeli da se vrate u meč.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Riči sa 15 ubačenih poena, koliko je ubacio i Tonut, dok je u redovima Portorika, najraspoloženiji bio Voters sa 13.

Sada sve zavisi od rezultata utakmice Srbija - Dominikanska Republika.

(Telegraf.rs)