FMP ispustio pobedu u Morači, nedovoljan učinak Tasića i Lazarevića

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: ABA liga / SC Derby / Filip Roganović

Poslednji meč šestog kola ABA lige odigran je u hali "Morača" u Podgorici, a FMP je ispustio pobedu i poražen je od domaćina Studentskog centra rezultatom 82:76.

Za nijansu bolji skok i nešto manje izgubljenih lopti presudili su u korist SC Derbija, koji je tokom meča imao jedanaest šuteva više ka košu. Imali su i dvocifren plus u prvoj deonici, ali...

FMP se vratio u igru do poluvremena i poveo sa 44:40, a onda tokom čitave treće deonice održavao razliku od dva ili tri poseda. Ključna je ipak bila serija sa kraja ovog dela meča i početka četvrtog kvartala.

Vezao je Studnetski centar niz od 13:0, poveo sa 68:63, a potom i pored poslednjeg trzaja ekipe iz Železnika i vođstvo do 74:73, u završnici uspeo da iskontroliše meč i na kraju slavi.

Luka Bogavac je bio najbolji u pobedničkom timu sa 19 poena i 6 skokova, 19 je ubacio i Erik Nil, dok su 14 odnosno 13 dali Andrija Grbović i Igor Drobnjak.

Danilo Tasić je za FMP ubacio 23, Stefan Lazarević 13 i 8 skokova, dok su po 11 imali Matic Rebec i Vojislav Stojanović.

Sastav iz Železnika i crnogorski rival sada imaju identičan skor 3-3 na osmom i devetom mestu na tabeli.

(Telegraf.rs)