Ivica Zubac brutalnom partijom do pobede Klipersa: Ratnici ostali bez Karija, vraćaju se stari problemi

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug/AP

Los Anđeles Klipersi nastavili su svoju seriju pobeda, savladavši Golden Stejt Voriorse u San Francisku sa 112:104, uz sjajnu partiju hrvatskog centra Ivice Zubca.

Zubac je blistao sa 23 poena i 18 skokova, a svoj učinak upotpunio je sa šest asistencija i jednom blokadom, potvrđujući status ključnog igrača tima.

Iako je i Džejms Harden zabeležio dabl-dabl sa 23 poena i 11 asistencija, njegov šut iz igre bio je slab (6/19), što je umanjilo ukupni doprinos.

Na strani Voriorse, najefikasniji je bio Endru Vigins sa 29 poena, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Problem je na meču imao Stef Kari, koji je prevremeno morao da izađe na klupu zbog uganuća skočnog zgloba, povrede koja mu je obeležila negativno jedan deo karijere.

Foto: Tanjug/AP

U istoj večeri, Bruklin Netsi su prekinuli niz poraza od Milvokija, savladavši Bakse na domaćem terenu rezultatom 128:104, zahvaljujući Kemu Tomasu (35 poena) i Denisu Šrederu (29 poena).

Janis Adetokumpo se istakao za goste sa dabl-dabl učinkom od 22 poena i 12 skokova, ali ni on ni Demijan Lilard, koji je postigao 21 poen uz loš šut za tri poena (1/7), nisu uspeli da spasu svoj tim od poraza.

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)