Stefanović pohvalio mlade igrače Igokee: "Stanković je odigrao izvanredno, on je srpski reprezentativac"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: KK Igokea - Youtube - Printscreen

Košarkaši Igokee uspeli su danas da u 6. kolu ABA lige savladaju Megu na gostujućem terenu u Hali sportova "Ranko Žeravica" u Beogradu i tako stignu do četvrtog trijumfa u sezoni - 64:73.

Trener gostiju, Nenad Stefanović posebno je istakao da je najvažniji segment današnje pobede Igokee bio taj što su domaćina sveli na 64 poena.

- Čestitke mojim momcima i stručnom štabu na pripremi utakmice. Ja ne pamtim kad je Mega na domaćem terenu dala 64 poena, što dovoljno govori o našoj odbrani koja je bila skoro 40 minuta na pravom nivou. Oni igraju zaista jako dobro. Naterati mlad tim da igra na ovaj način zaista nije lako. Izgledaju izvanredno, s obzirom na svoju mladost. Mi smo poučeni nekim iskustvima sa Hapoelom danas iskontrolisali neke stvari i zabeležili važnu pobedu na gostovanju. Čestitke igračima, Megi želim sve najbolje u nastavku sezone – poručio je Nenad Stefanović.

A onda je imao i lepe reči na račun mladih košarkaša Igokee.

- Hteo bih da istaknem Ognjena Stankovića koji je odigrao izvanrednu utakmicu za 17 minuta. On je 2005. godište, svi nam trebaju, on je sprski reprezentativac. Tu je i Radošić, 2006. za njega nažalost nije bilo previše prostora, ali je protiv Hapoela odigrao odlično. To su neke stvari po kojima Igokea postaje prepoznatljiva i bilo bi lepo da se malo i tome posveti pažnja. 

Upitan da prokomentariše da li su izgubljene lopte Mege (21 takva) imale uticaj na konačan rasplet, Stefanović je rekao:

- Dobro smo analizirali utakmicu sa Hapoelom, gde nismo imali odgovarajući pritisak na loptu. Znali smo da ukoliko danas ne iskontrolišemo Kondića i Petrovića, teško se mogu pobediti. Oni su dali svoje poene, ali su za dobar deo morali da se namuče. Mi smo napokon spustili broj izgubljenih lopti, uspeli smo to da iskontrolišemo, bitan segment za našu pobedu - zaključio je Stefanović.

(Telegraf.rs)