Hrvati prozivaju Nikolu Kalinića zbog poteza protiv Zadra: "Ispao je primitivac, ne treba on da zavodi red!"

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Printscreen/Arena Sport

Košarkaši Crvene zvezde porazili su ekipu Zadra prethodne večeri nakon što su gubili 19 poena razlike, a jedan od važnih u tom povratku bio je Nikola Kalinić. On je tokom velikog dela utakmice trpeo brojne uvrede na svoj račun, kao i ostatak ekipe, uvrede koje su dolazile od strane navijača Zadra.

Na kraju utakmice, nakon što se čuo poslednji zvuk sudijske pištaljke Nikola je podigao ruku i stavio je pored uveta, te tako poslao navijačima poruku da ih sada ne čuje.

Iako će neki reći da je ovaj potez nepotreban, u njemu nije bilo ničega primitivnog, već je bio odgovor na brojne uvrede upućene njemu.

Ipak, neki se sa time ne slažu u hrvatskoj publici, pa po društvenim mrežama možemo videti komentare na račun nekadašnjeg srpskog reprezentativca, gde su neki shvatili ovaj njegov potez kao izraz primitivizma.

- Nikola Kalinić juče je u Zadru ispao primitivac. Potpuno nepotrebno! Igrač je plaćeni profesionalac koji ne sme da ulazi u bilo kakve lične sukobe i rasprave sa navijačima. Samo policija i obezbeđenje mogu da zavedu „red“ u dvorani, a ne gostujući igrači! - napisao je jedan Hrvat.

Svakako, Zvezda je ovde pobedu odnela kući, a naredno kolo regionalnog takmičenja igraće protiv ekipe Cedevita Olimpije pred svojim navijačima.

(Telegraf.rs)