Gurović otvorio dušu: “Ne bih to više u životu radio! Svi su nam se smejali, a sada nas zovu iz Amerike”

S. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Marko Jovanović

Milan Gurović, proslavljeni srpski košarkaš, trenutno je angažovan vođenjem Akademije, koja je postala značajna za mlade talente.

Nekada proslavljeni košarkaš fokusirao se na rad sa decom. On je u razgovoru za Sportal,  otkrio izazove sa kojima se suočio pri osnivanju akademije.

- Veliki uspeh je napravljen, ako se zna kada smo krenuli i kako. Bio je to jako težak početak... Pojavio se neki Real iz Beograda, svi su nam se podsmevali. Bili smo tema šale, govorilo se da ćemo biti ekipa za punjenje statistike. Ali, znajući sebe, naravno da to ne bih dozvolio nikada. I, normalno, mi smo demantovali sve neverne tome. Dokazali smo da smo na pravom putu ovim plasmanom juniora u Jedinstvenu ligu - počeo je priču osvajač evropskog i svetskog zlata sa našom reprezentacijom - počeo je Gurović.

Proslavljeni košarkaš istakao je i dvojicu mladih košarkaša na koje je ponosan:

- Fantastični su. Većina njih će završiti u ozbiljnim seniorskim klubovima sledeće sezone. Posebno se izdvajaju Tadija Stevanović i Sajmon Majok. To su dva bisera naše akademije. Iza njih su dve fantastične sezone i predviđam im blistavu budućnost.

- Sajmon je već na radaru mnogih timova iz NCAA lige. Jako su zainteresovani za njega. Bili su kod nas, gledali ga, pričali smo... Neki od prestižnih univerziteta ga žele, jer je to momak koji svaki meč ostvaruje po 20+ poena, 15+ skokova, ima po pet, šest blokada. Pravo košarkaško remek delo. Neka on bude prvi koji će da povuče nogu i zvezda vodilja za ostale sa akademije - poručuje Gurović.

Gurović je otkrio i da sebe ne vidi u ulozi trenera seniora.

- Probao sam da radim kao seniorski trener (vodio FMP i Vršac, op.aut). Ne bih to više u životu radio. Mnogo je stresa, putovanja... Svake sekunde si pod pritiskom. Ja nisam spreman na tako nešto, nezahvalan je taj posao. Ovde sam svoj na svome, radim onako kako mislim da treba, pomažem klincima da napreduju. Tu sam da svoje iskustvo prenesem na njih svakodnevno. To me ispunjava, to je moja antistres terapija, melem za dušu kad vidiš da deca napreduju, da mogu sutra da se pohvalim da su oni bili kod mene u akademiji. Nema veće satisfakcije od toga - zaključuje Milan Gurović u razgovoru za Sportal.

(Telegraf.rs/Sportal)