Vlade Đurović "pecnuo" i Zvezdu pred Žalgiris: "Pa neće valjda Smailagić da nam da 20 poena i uzme 10 skokova"

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Arenasport/Printscreen

Nije izbegao poznati košarkaški stručnjak, Vlade Đurović da prokomentariše ni igru Crvene zvezde ove sedmice, kao i ono što ih čeka u narednoj u Evroligi. Prethodno je bilo reči i o igri Partizana.

Što se tiče crveno-belih, Đurović je na TV Arena Sport u emisiji "Arena Basket" rekao da je bilo očekivano da Fakundo Kampaco odigra veličanstven meč.

- Onaj Kampaco nijedan šut nije promašio. On voli Zvezdu, on je pričao sa igračima pre utakmice i uvek će rado doći u Beograd. Ali profesionalac je i kao da je posebno motivisan protiv Zvezde - rekao je Đurović.

Kaže da nije zadovoljan izjavom Uroša Plavšića posle meča, smatrajući da može i mora više od onoga što prikazuje.

- Ja ne znam šta Plavšić može da izgubi, ako dobije bananu od Tavaresa ili Ibake koji su za klasu jači i iskusniji igrači od njega. Pa, uđi malo s njima, napravi pet penala, izađi. Čitao sam posle njegovu izjavu, on je izgleda zadovoljan. Pa, ne možeš da budeš zadovoljan. Izgledao je smešno pored ove dvojice.

Sada sledi gostovanje Žalgirisu, Đurović smatra, u najgorem mogućem momentu, jer je Trinkijerijev tim u velikom naletu.

- Opet ne može da bude gori momenat, ovi su sad prvi na tabeli. Prethodni put je ja mislim Žalgiris bio prvi na tabeli u vreme Sabonisa. I, evo sada su prvi. Puna će biti dvorana, bacaće se po terenu. Taj Žalgiris ima slabiji tim i manji budžet od Zvezde. Slabiji. Šta mislite, da li bi Sferopulos uzeo trojicu ili, hajde, četvoricu iz Žalgirisa? A Trinkijeri bi sigurno bar sedmoricu voleo da ima u svom timu iz Zvezde.

Pecnuo je crveno-bele, istakavši da je "nemoguće" da će Smailagić sada ubaciti 20 poena i uzeti 10 skokova.

- Pa, čekajte, taj Ulanovas igra '100 godina' i kako on igra - daje po 2, 4, 6 poena i sad treba da nas razbije Ulanovas. Znamo Smailagića, pa neće valjda Smailagić da nam da 20 poena i da nam uzme 10 skokova? Dajte malo, bre, ljudi. Zvezda ima dobar tim i dovoljno dobrih igrača - poručuje Đurović.

(Telegraf.rs)