Jokić nakon poraza na otvaranju NBA sezone: "Mi nismo dobar šuterski tim..."

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: X / DNVR_Nuggets

Košarkaši Denver Nagetsa nisu ličili na sebe u prvom kolu nove sezone NBA lige, gde su poraženi od Oklahoma Siti Tandera sa 102:87 pred svojim navijačima i uprkos tripl-dabl učinku Nikole Jokića, koji je bio i najbolji igrač ekipe iz Kolorada.

Jokić jednostavno nije imao pomoć svojih saigrača na ovom meču, što se videlo i na samom kraju, a o čemu svedoči i rezultat. Međutim, kaže Jokić da je njegova ekipa ekipa imala dobru energiju od samog početka utakmice.

- Imali smo dobru energiju od početka. Imali smo neku vrstu kontrole, a onda su oni krenuli u trku. Ne znam koliko...do završetka poslednjih par minuta prvog poluvremena. Bili smo tamo. Zapravo, nismo bili tamo. Nijedan tim nije baš dobro šutirao, ali su lako probijali, ulazili u reket i uzimali šuteve koje su želeli. To je to - rekao je Jokić.

Kristijan Braun je ušao u tim umesto Kentavijusa Kaldvel Poupa...

- Dobar je u tranziciji. On je zaista dobar defanzivac. Napada reket. Mislim da je danas igrao dobro. Plus/minus, on je bio jedini plus kada je bio na terenu. Uradio je dobre stvari.

Foto: Tanjug / AP

Denver je šutirao veoma loše za tri poena, pogodili su samo sedam od 39 šuteva.

- Mislim, mi ne šutiramo dobro. Nismo dobar šuterski tim, mislim. Osim, verovatno, Majka i Džamala. Mi nismo, kao, svi smo nekako promjenjivi, ne promjenjivi, nego prosečni šuteri. Dakle, da, ali imamo nešto drugo. Verovatno možemo biti bolji, imati prednost u nekim drugim stvarima na terenu.

Nije imao komentar o Džamalu Mareju.

- Ne znam ni sam. Naravno, mislim, niko nije baš dobro šutirao, ali mislim da je imao dobru energiju. Bio je aktivan. Mislim da je bio dobar u odbrani. Trudio se da uradi pravu stvar. Tako da, znaš. Nakon ovakvog poraza, ne znam šta da kažem, da budem iskren. Šutiranje je za nas bio problem. Odbrana je, da kažemo, nije bila tako loša. Ali ipak, mislim da možemo mnogo bolje.

Imao je reči hvale o Oklahomi.

- Mislim da su dobra defanzivna ekipa, njihov tim je izuzetno dobar u odbrani. Čet je tu kao zaštitnik obruča. Ne samo da blokira šuteve, već i tera protivnike na promašaje. U nekim situacijama smo jednostavno promašivali. Ali mislim da su zaista dobra defanzivna ekipa.

Rekao je Jokić da Denver nije dobar u šutu, ali...

- Dodavanje lopte, kretanje lopte, igranje jedan za drugog, znaš. Možda napadanje dole u nekim situacijama. Niski post. Mislim da je to otprilike to.

Upitan je i o Vestbruku i Pejtonu.

- Mislim da ono o čemu treba da razmišljamo je odbrana, i mislim da će nam to pomoći da postignemo lake poene. I kada momci postižu lake poene, onda se samopouzdanje gradi. Dakle...Pejton nije igrao sa nama tokom cele predsezone, tako da se vraća nakon povrede, ali mislim da može mnogo da nam pomogne sa svojom veličinom, svojom obranom. On ima sposobnost da čuva loptu, a Ras je zaista dobar branilac.

(Telegraf.rs)