Uroš Plavšić poručio: "Meč sa Realom pokazao da stvarno mogu, drago mi je što imaju strpljenje za mene"

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: KK Crvena zvezda

Ekipa Crvene zvezde je zabeležila i drugi poraz u Evroligi, ovoga puta je od njih bio bolji Real Madrid protiv kog su igrali u Španiji. Ubedljiv je bio "Kralj" na svom terenu sa 97:72, čime je pokazao da crveno-beli imaju i dosta mana.

Ruku na srce, Zvezda je igrala bez svojih najboljih igrača u vidu Džoela Bolomboja i Nemanje Nedovića, koji su zbog povreda propustili ovaj meč.

To je bila prilika da Uroš Plavšić zaigra, pogotovo nakon ne baš sjajnog starta u crveno-belom dresu.

- Mislim da je svakome potreban vremenski period da se adaptira na sistem, nivo takmičenja ili šta god. Sigurno da je trebalo u pojedinim situacijama bolje da reagujem, ali drago mi je što trener i svi ostali ljudi oko mene imaju strpljenja, kao da mi se i dalje daje prilika. Nastaviću da se borim i trudim, da ispunim sve zahteve i videćemo gde će me to odvesti u budućnosti - rekao je Plavšić za MerdianSport.

On ističe i da mu je ova utakmica "pokazala da može".

- Mislim da je sve do samopouzdanja i mog fokusa u glavi na utakmice. Ovaj meč sa Realom mi je mnogo pokazao da stvarno mogu i da treba da se fokusiram više na narednim mečevima.

Kaže i sam da mora bolje.

- Defanzivno je potrebno da se mnogo popravim pre svega u pik-en rol igri. Nema sumnje da ću na tome obratiti pažnju u budućnosti, ali i ofanzivno sam imao dve ili tri situacije kod koša gde sam mogao bolje da odreagujem. Opet kažem, to su stvari koje dolaze iz samopouzdanja i iskustva igranja protiv ovakvih igrača. Drugačiji je to nivo, oseća se… Ali ja treba da budem spreman kada dobijem šansu.

(Telegraf.rs)