Nikola Jokić tripl-dablom počeo novu sezonu NBA lige, Denver poražen: Oklahoma protutnjala kroz Kolorado!

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Denver Nagetsa nisu na najbolji način započeli novu sezonu NBA lige, pošto su na svom terenu poraženi od Oklahoma Siti Tandera sa 102:87, iako su na svojoj strani imali magičnog Nikolu JOkića koji je imao tripl-dabl učinak!

Promenio je Denver ekipu za ovu sezonu, ali očigledno će morati dosta toga da "legne" kako bi se smatrali legitimnim izazivačem za novi NBA prsten, jer ovako jednostavno neće ići, što se videlo i tokom određenog dela predsezone.

Odmah je Nagetsima naišla neugodna ekipa Oklahome, koja je i prošle sezone bila veoma dobra, a očigledno iz Tandera ove godine žele čak da odu i korak više. Već su u prvoj deonici u Denveru pokazali da su došli do pobedu, te su postigli čak 31 poen za 12 minuta i ostvarili su prednost, iako su gubili sa 19:10.

Kada su se Tanderi odlepili na pet poena prednost, tokom druge deonice je ta prednost samo rasla, išla je i do 10 poena, dok se nije spuštala ispod četiri. Na kraju ovog dela je na semaforu pisalo 58:51. Treća deonica je bila i ključna u ovom meču. Do izražaja je došao kvalitet, ali i širina rostera Oklahome, koja je otišla na neverovatnih 17 poena razlike.

Nije mogao ni JOkić sve sam, jednostavno, iako je odigrao još jedan meč u svom stilu, uz pregršt predivnih poteza za TV špice.

Denver  već nije mogao da se povrati iz tog ambisa, pa je Majk Meloun pružio šansu i rezervistima, koji su uspeli da održe rezultat takvim kakav je i bio.

Na kraju meča u redovima Denvera najbolji je bio Nikola Jokić sa 16 poena, 12 skokova i 13 asistencija, dok je pomoć imao u vidu Kristijana Brauna koji je upisao takođe 16 poena uz sedam skokova. Majkl Porter Džunio je dodao 15 poena, a Džamal Marej i Eron Gordon po 12. Veoma slab je bio Rasel Vestbruk, koji je meč završio sa šest poena, te po pet skokova i asistencija uz "-24" indeks.

Kod Oklahome, najbolji je bio Šaj Gildžijus Aleksander sa 28 poena, Čet Holmgren je dodao 25 uz 14 skokova, a dvocifreni su bili i Endru Vigins sa 15 poena, odnosno Džejlen Vilijams sa 12.

(Telegraf.rs)