Paklen raspored Partizana do večitog derbija u Evroligi: Dolaze Monako i Barsa, putuje se u "vreli" Istanbul

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Mileta Mirčetić

U beležnici košarkaša Partizana posle pet kola u Evroligi stoji odnos 2-3, a pošto su crno-beli juče propustili šansu da pobede Virtus kod kuće i tako potencijalno dođu do pozitivnog skora (69:70). Četa Luke Bankija bila je mirnija u završnici i savladala tim Željka Obradovića.

Pred Partizanom nije nimalo lak raspored u Evroligi, pošto ih sve do večitog derbija sa Crvenom zvezdom i FIBA prozora kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u košarci čeka devet utakmica u Evroligi i ABA ligi.

Pažnja će naravno pre svega biti usmerena ka elitnom takmičenju, gde će Partizan do derbija imati dva gostovanja i tri domaćinstva.

Već sledeće sedmice u Beograd stiže izuzetno kvalitetna ekipa Monaka u sredu u okviru prvog dela duplog kola, da bi zatim u petak Partizan bio gost u Istanbulu protiv Fenerbahčea u podjednako nezgodnom meču u "Ulker Areni".

Nedelju dana kasnije, crno-beli će opet na put i sastaće se sa Parizom, dok će potom u duplom kolu imati tu sreću da oba puta igraju kod kuće, mada rivali ponovo neće biti tako jednostavni, jer dolaze Barselona i Olimpija Milano, a pred derbi koji je na programu u četvrtak, 21. novembra od 20.00 časova.

Što se tiče ABA lige, crno-beli će igrati ovog vikenda sa Krkom kod kuće, zatim će ići u Železnik na meč sa FMP-om, da bi potom dočekali Dubai i otišli u Bar na meč sa fenjerašem Mornarom, što će ujedno biti i njihov poslednji meč pred derbi sa Zvezdom.

Biće svakako i više nego interesantno videti sa kojim će skorom ekipa Željka Obradovića dočekati ovaj meč.

RASPORED U EVROLIGI

sreda, 30. oktobar: Partizan - Monako (20.45)

petak, 1. novembar: Fenerbahče - Partizan (18.45)

četvrtak, 7. novembar: Pariz - Partizan (20.45)

sreda, 13. novembar: Partizan - Barselona (18.00)

petak, 15. novembar: Partizan - Olimpija Milano (20.30)

četvrtak, 21. novembar: Crvena zvezda - Partizan (20.00)

RASPORED U ABA LIGI

subota, 26. oktobar: Partizan - Krka Novo Mesto (19.00)

ponedeljak, 4. novembar: FMP - Partizan (17.00)

nedelja, 10. novembar: Partizan - Dubai (21.00)

nedelja, 17. novembar: Mornar Bar - Partizan (18.00)

(Telegraf.rs)