Velike reči Baraka Obame o Srbiji i Jokiću: "On je zver, tako je pametan... Baš su me bili unervozili"

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / AP

Iako su Olimpijske igre već dva meseca iza nas, a košarkaši su nas obradovali bronzanom medaljom iz Pariza, i dalje se u sportskoj javnosti čuju odjeci, pre svega onog meča koji je Srbija odigrala sa selekcijom SAD u polufinalu.

Bila nam je pobeda nadohvat ruke, ali su Amerikanci u završnih deset minuta uspeli da naprave preokret i da na kraju slave veliku pobedu, a kasnije i da osvoje zlato.

Sada se o svemu prvi put oglasio i nekadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država, gospodin Barak Obama, koji je imao vrlo lepe reči o Srbiji i njenim košarkašima, a posebno je naravno istakao Nikolu Jokića, kojeg je uporedio sa dve legende.

- Pa, moram vam reći da me je Srbija baš unervozila i mislim da je unervozila i trenere. Jokić je zver, on je tako pametan i efektivan, a takođe je veliki. Nije samo to što je neki miks, jer ima viziju Lerija Birda, Sabonisov otac je igrao tako, ali takođe je sam po sebi veliki. Može da unese ljude u koš, ima dobar dodir i na kraju krajeva, svi su bili precizni sa distance. Nisam mislio da ćemo izgubiti, ali sam mislio da postoji mogućnost da izgubimo.

Kaže da nije mogao da poveruje da bi Srbija mogla da pobedi SAD, ali da je, kako je vreme odmicalo uvideo da postoji i ta mogućnost.

- Niko nije mislio tako, sve do kraja treće četvrtine, a onda smo pogledali na sat i rekli - auh, moramo malo da podignemo ritam.

Uporedio je i to kako se Jokić snalazio kada se pored njega nalzio Džoel Embid.

- Bilo je stresno. Embid se pojavio i znate da Džoel igra bolje kada je sa druge strane Jokić. On može da mu se suprotstavi. Entoni Dejvis je odličan, ali njega Jokić može da "gura" na sve strane. 

(Telegraf.rs)