I Radonjić posle Zvezde očitao lekciju Budućnosti u Morači: Dominirao prošlogodišnji košarkaš Partizana

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press

Košarkaši Bahčešehir Koledža iz Turske uspeli su da slave novu pobedu u Evrokupu na gostovanju Budućnosti u Podgorici u okviru 5. kola. Tim koji sa klupe predvodi Dejan Radonjić nastavio je sa zaista odličnim igrama, pa je posle Crvene zvezde i sam nadigrao crnogorski tim u "Morači" - 75:92.

Budućnost se očigledno ispraznila na meču sa Zvezdom, pa je snage imala za samo 20 minuta košarke, a na poluvremenu je čak imala i blagu prednost.

Ipak, treća četvrtina bila je kataklizmična za Podgoričane, koji su uspeli da daju samo sedam poena, a da prime 25, pa je turski tim napravio veliki preokret na krilima prošlosezonskog igrača Partizana, Džejlina Smita.

Reprezentativac Hrvatske je pokazao da i dalje ume da odigra fantastično i postigao je 20 poena uz 3/4 za dva poena i 4/6 za tri, dok je sa linije penala bio besprekoran sa 2/2. Imao je i jedan skok i tri asistencije, ali nije bio najefikasniji, pošto je Aksel Butej dao 21 poen uz čak 12 uhvaćenih lopti.

Foto: MN Press

Dvocifren je bio i nekadašnji košarkaš Mege, Marko Simonović sa 13 poena i sedam skokova.

Za Budućnost, ludu partiju je pružio Flečer Megi sa 23 poena za devet minuta igre, posle čega nije mnogo ni ulazio u drugom poluvremenu, dok je Jogi Ferel ubacio 19.

Posle ovog meča, Budućnost je pala na skor 2-3, koji imaju i ekipe Vulvsa iz Litvanije, Huventuda i Trenta, dok je na poslednjem mestu u Grupi A ekipa Trefl Sopota iz Poljske.

A potpuno suprotno od Budućnosti igra ekipa Cedevita Olimpije, koja je uspela da dođe do četvrte pobede u Evrokupu i to na gostovanju Arisu u Grčkoj - 75:82.

Najefikasniji u pobedi Ljubljančana sinoć bio je Jaka Blažič sa 19 poena, dok je Devin Robinson imao jedan manje, a Di-Džej Stjuart je ubacio 15 poena.

(Telegraf.rs)