Rusija priča o meču Alekse Avramovića: Srbin odigrao najbrutalnije do sada i razbio kolegu iz reprezentacije

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia

U jeku dešavanja u evropskim košarkaškim kupovima u Rusiji su odigrano mečevi devetog kola VTB lige, a dan je zasigurno obojio Aleksa Avramović.

Bivši igrač Partizana i standardno sjajni reprezentativac Srbije je odigrao najbolji meč po dolasku u CSKA i svojim učinkom bio najzaslužniji za pobedu protiv Saratova 85:74.

Aleksa je za skoro trideset minuta na parketu ubacio 23 poena (8/16 FG, 5/7 FT) uhvatio i podelio po četiri lopte, ukrao i izgubio po tri, lupio jednu "bananu" i pored dve lične greške iznudio šest faulova.

Ukupan indeks korisnosti od 26 bio je dovoljan za slavlje, uz podršku Tonjea Džekirija sa 14 poena i devet skokova, kao i Livija Žan Šarla sa istim brojem poena i šest uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani je Egor Kulešov ubacio 17 poena, a nastupio je i povremeni reprezentativac Srbije Dušan Beslać i to vrlo dobro sa 12 poena i dva skoka.

Tokom večeri je nastupio i Aleksa Stepanović u opremi Jeniseja i u pobedi nad Astanom u gostima 70:64 ubacio osam poena i uhvatio devet skokova.

(Telegraf.rs)