Ovo su najveći ugovori košarkaša u Evroligi: Tu su Panter i Mirotić, evo da li ima igrača Partizana i Zvezde

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Mileta Mirčetić

Poznati specijalizovani košarkaški portal Basket News objavio je na svom sajtu danas spisak deset najvrednijih ugovora u Evroligi za sezonu 2024/25, a interesantno je da zbirno ovih košarkaši zarađuju oko 29 miliona evra. Složićete se, kada se uporedi sa fudbalom ili sa NBA ligom, to čak i nije preterano velika suma.

U fudbalu smo svedoci da neki klubovi dovode čak i prosečne igrače za navedenu sumu novca, posebno u engleskoj Premijer ligi, a u Evroligi deset najboljih godišnje zaradi pomenutih oko 29 miliona evropskih novčanica.

Na vrhu piramide nalazi se najveće pojačanje Olimpijakosa za ovu sezonu, Saša Vezenkov, koji u džep na ime svog ugovora stavi oko 3.700.000 evra, a odmah iza njega je već godinama najbolji igrač Anadolu Efesa, Šejn Larkin, koji inkasira oko 3.400.000 evra.

Centar Real Madrida, Volter Tavares je dogovorio sa Kraljevićima sumu od 3.000.000 evra, dok je Majk Džjems od strane Monaka plaćen sa 2.800.000 evra i nalazi se na četvrtom mestu na listi.

Foto: Profimedia

Slede dvojica košarkaša Panatinaikosa - Kostas Slukas sa 2.600.000 evra i Kendrik Nan sa 2.500.000 evra, dok je na deobi tog šestog mesta još i bivši košarkaš Partizana, a sada Barselone, Kevin Panter, kao i igrač Olimpije Milano, Nikola Mirotić.

Hrvatski reprezentativac, Mario Hezonja takođe inkasira vrlo bogatu sumu novca od čak 2.400.000 evra od Reala, dok deseto mesto dele Vili Ernangomez iz Barselone i Darijus Tompson iz Efesa sa po 2.300.000 evra.

Na spisku igrača među prvih deset dakle nema igrača Crvene zvezde i Partizana.

(Telegraf.rs)