Pešić postao selektor, pa održao predavanje u Bijeljini: Uradio je veliku stvar za trenere u Republici Srpskoj

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Nikola Anđić

Košarkaška reprezentacija Srbije pre neki dan dobila je novog-starog selektora, Svetislava Pešića, koji je već tokom ove sedmice imao svoje prvo putovanje i to u susednu Bijeljinu.

On je tokom jučerašnjeg dana održao promociju svoje knjige "Moja igra, moj put", a okupljenima je objasnio kakva je bila njegova životna filozofija kao trenera i selektora.

- Vrlo malo napad, odbrana... Moj način je formiranje tima i pravljenje neophodne pobedničke atmosfere, jer se u filozofiji života ništa ne menja, uprkos neophodnom prilagođavanju novim vremenima i generacijama - rekao je Pešić novinarima pred promociju u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić".

Njegova knjiga je prevedena na engleski jezik, a on je istakao da će u Bijeljini takođe pomoći trenerima iz Republike Srpske, pošto će održati zajednički seminar, gde će podeliti znanje i iskustvo sa njima.

Ovo nije prvi put da Pešić boravi u Republici Srpskoj, pošto je posećivao Banjaluku, gde je, kako je rekao novinarima, pratio kandidate za nastup u reprezentaciji Srbije.

Dolazak Svetislava Pešića organizovali su Košarkaški savez Republike Srpske i Udruženje košarkaških trenera Srpske.

(Telegraf.rs)