Sferopulos potvrdio pisanja: Petrušev došao u Zvezdu, evo kada bi mogao da zaigra

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Printskrin: Telegraf

Košarkaši Crvene zvezde igraće naredni meč u Madridu u protiv Reala, a dan ranije je Janis Sferopulos potvrdio glasine o tome kako će se Filip Petrušev vratiti u Srbiju, u redove crveno-belih.

Najpre je govorio o planu za meč sa Madriđanima.

- Organizovaćemo meč, znamo šta moramo da igramo, najbitnije da se borimo za svaki posed lopte. Taktički sa druge strane da praktikujemo šta smo vežbali ofanzivno i defanzivno.

Istakao je da mečevi iz prošle i ove godine nemaju nikakve veze.

- Mislim da su mečevi od prošle i ove godine nepovezani , samo su to imena na papiru. Neki igrači igraju za oba tima i igrali su oba meča prošle godine. Real ima stil igre koji se nije promenio u odnosu na igrače, igraju kvalitetno, imaju kvlaitet na svkaoj poziciji, više postava imaju. Moramo da igramo prema planu i prilagodimo se.

Video: Petrušev će biti u timu za Real, videćemo koliko će igrati: Sferopulos o dolasku bivšeg centra

Potvrdio je potom priče vezane za Petruševa i ozvaničio kraj sage.

- Da igraćemo bez Džoela, kao što sam rekao, nismo na tržištu bili prošle nedelje, ali je glavna tačka na dnevnom redu povreda. Pratimo tržište i pratimo da li će biti neočekivanog, ali je povreda Džoela glavna. Mislim da je naša cela organizacija prepoznala momenat i u situaciji oko Filipa Petrušev. Mi smo u finalnim dogovorima sa Olimpijaksom oko dogovora za Petruševa za pozajmicu.

Rekao je da će on odmah biti uključen u rad tima.

- Iščekujemo da će biti spreman, potrebno mu je nekoliko dana da isprati sistem, ali biće odmah u našem rosteru.

Za njega je bitno da u timu ima lokalne igrače.

- Bitno je da imamo lokalne igrače, uvek sam to pokušavao, srećan sam što se Filip vraća kod nas, mislim da je sa njegovim prisustvom lakše postići cilj - rekao je Sferopulos.

Video: Sferopulos pred Real: Najteže gostovanje, imaju moćan tim

(Telegraf.rs)