Istorija je ispisana na startu nove NBA sezone: Prvi duo otac - sin slavio pobedu protiv finaliste zapada

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia

Dugo se čekalo, gotovo od Bronijevog rođenja, a konačno smo prisustvovali istoriji da su Lebron Džejms i njegov sin zajedno bili na terenu za Los Anđeles Lejkerse i došli do zajedničke pobede protiv Minesota Timbervulvsa rezultatom 110:103.

Ovo veče će se zauvek pamtiti jer je na toliko nivoa istorijsko i epsko, a akteri su nam pomogli da steknemo baš takav osećaj. Utakmica je bila izuzetno atraktivna, sa jako puno lepih poteza, dve velike promene rezultata, ali na kraju sigurnom pobedom Jezeraša.

Najbolji igrač je, kako je ranije najavljivao novi trener Džej Džej Redik, bio Entoni Dejvis sa 36 poena, 16 skokova, četiri asistencije i tri blokade. Hačimura je dodao 18 poena, Ostin Rivs je brojao do 12 poena i devet skokova, ali i četiri asistencije, dok se Džekson Hejs zaustavio na 10 poena.

Duo otac - sin ispisao je istoriju, tako da su zajedno ubacili 16 poena, pet skokova i četiri asistencije, od čega je samo jedan skok Bronijev. Ipak, Broni je srazmerno svom kvalitetu u ovom trenutku odigrao svega tri minuta u drugoj četvrtini i vrlo brzo se našao van terena.

Sa druge strane, najbolji je bio Entoni Edvards sa 27 poena i šest skokova, Džulijus Rendl je dodao 16 uz devet skokova, a Rudi Gober je bio dvocifren sa 13 poena i 14 skokova.

Naredni rival Lejkersa biće ekipa Finiks Sansa za tri dana, dok će Vulvsi igrati protiv Kingsa prekosutra.

Prvi meč ove večeri bio je između Boston Seltiksa i Njujork Niksa, a ubedljivi pobednik bila je ekipa iz Masačuseca rezultatom 132:109. Tejtum je postigao 37 poena uz 10 asistencija i tako bio najbolji pojedinac na meču.

(Telegraf.rs)