Budućnost zagrmela saopštenjem zbog meča sa Zvezdom: "Opet te sudije... Do kad?"

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: ABA liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

Košarkaši Crvene zvezde su slavili u izuzetno teškom meču petog kola ABA lige protiv Budućnosti u Morači sa 75:73 nakon velike drame. Tokom meča su viđeni brojni prekidi, a samo dan kasnije se oglasio tim iz Podgorice.

Zvezda je slavila nakon drame, gubili su u nekoliko navrata, a onda je na kraju presudio Nemanja Nedović, koji je dobio i brojne prozivke tokom same utakmice i to na račun svoje supruge Mine.

Međutim, iz Podgorice smatraju da su oštećeni. Saopštenje ekipe Budućnosti prenosimo u celosti, a naslov je "Dožaj, Maričić i Vojinović nastavljaju po starmo... Do kad?".

- U poslednjoj četvrtini isti film, isti režiseri. Koliko god da smo blizu pobede jedna prepreka se ponavlja - sudije. U utakmici petog kola između plavo-belih i Crvene zvezde bilo je nekoliko očiglednih grešaka sudija koje su direktno uticale na krajnji ishod meča. Najupečatljivije je udaranje Alena Omića u lice koje ne samo da nije okarakterisano kao nameran faul, nego nije sviran faul uopšte. Izdvojili smo pet grešaka u poslednjih 6 minuta i 20 sekundi meča:

1. Faul #33 nad Alenom Omićem pre nego što je Omić napravio faul u napadu (Q4 6:20)

2. Faul #33 nad Rašidom Sulamonom za dva bacanja (Q4 5:04)

3. Nesportski faul #33 nad Alenom Omićem (Q4 3:28)

4. #0 se ne oslobađa lopte nakon odvajanja od parketa sa obe noge (Q4 1:41)

5. #31 faul nad Mekinli Rajtom u poslednjem napadu (Q4 0:08)

6. Za kraj mało smeha. Sudije krenu da dosude faul/nesportski faul pa se u deliću sekunde predomisle

(Telegraf.rs)