Francuzi otkrili budžete ekipa u Evroligi: Monako ima više od Zvezde i Partizana, a evo gde su Asvel i Pariz

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Profimedia

Ove godine je Evroliga izuzetno ujednačena, što se moglo videti i nakon uvodna četiri kola u kojima je bilo izuzetno promenljivih rezultata. Sada iz Francuske stižu i informacije o budžetima ekipa, što samo pokazuje i koliko je sve zapravo "blizu".

Francuska u novoj sezoni Evrolige ima čak tri predstavnika, to su Asvel i Monako, te Pariz koji je izborio igranje u najjačem evropskom takmičenju osvajanjem Evrokupa prošle sezone, a već su uspeli i da savladaju aktuelnog šampiona ovog takmičenja.

Otkrili su Francuzi i budžete svojih ekipa, a Asvel je morao da sreže troškove. Naime, za prethodnu sezonu je Asvel imao prosek od 21 miliona evra, dok su sad morali da smanje za čak 23 odsto i ove godine imaju 16.223.000 evra.

Monako je sa druge strane uvećao svoj budžet za sedam procenata. Nakon što su prethodne sezone imali 27.511.000 evra, oni su sad podigli na 29.375.000.

Tu je još i Pariz, koji je svoj budžet uvećao za 104 odsto. Nakon prošle sezone i budžeta od 9.250.000 evra, oni sada imaju budžet od 18.885.000 evra.

Poređenja radi, ekipe Partizana i Crvene zvezde ove sezone imaju budžete oko 23 do 25 miliona evra.

(Telegraf.rs)